Italienske opskrifter

Forslag til en mere spændende lasagne

Der er intet helt så godt som lasagne i min bog. De bløde plader der ligges i lag med en traditionel lækker sovs i mellem. Prikken over i’et er en lækker bechamel sauce og en god ost på toppen. Der er selfølgelig mange forskellige variationer på denne klassiske ret. Den findes både i vegetar udgaven og med sæsonmæssige præg. Hos Femina.dk kan du finde mange lækre opskrifter på lasagne.

En normal misforståelse

Det er en normal misforståelse at det tager lang tid, at lave en god hjemmelavet lasagne fra bunden. Men det behøver ikke være sådan. Grove og sunde lasagneplader kan købes for næsten ingen penge, og kødsaucen kan simre for sig selv, imens du går med hverdagens andre hverv.

Den traditionelle lasagne

Hvis du vil lave en traditionel og autentisk ragu eller kødsauce til din lasagne, så skal den laves med rester af stegt gris. Hvis du ikke har det ved hånden, så prøv at langtidsstege revet oksekød og grissemave med løg, gulerødder, hvidløg og tomater. Jo længere du koger det, jo bedre smager det. Det er nemt for forberede på forhånd.

Hvis du ikke har tid til den slags, så kan du lave den lettere udgave hvor man bruger hakket oksekød. Hvis du vil have mere smag, så kan du bruge bacon og rød samt et væld af forskellige urter, så som oregano, basillikum og mange andre.

 

Billede: angermann