Inspiration

Inspirerende pastasalat

Det danske køkken trænger en gang imellem til en lille revolution her og der. Eller i det mindste bare lidt inspiration udefra. Efter min synsvinkel trænger det danske køkken til et lille løft – det traditionelle halter lidt bagefter – ikke at jeg siger, at alt tradtionelt dansk mad skal ændres fuldstændigt eller tages af kortet.

MEN, traditionelt og nyt kan sagtens blandes – og det kommer der som oftest altid noget godt ud af. Det gælder f.eks. salater. Salater er vi danskere meget glade for, så hvorfor ikke begynde den lille revolution der?

Her på indlægget får du i hvert fald et eksempel på en ny og anderledes salat, som vil klæde det traditionelle ganske godt. Derefter kan du gå i gang med at kede efter nye salater, som du gerne vil eksperimentere med!

 

Pastasalat med pesto og efterårsgrønt

Jeg garanterer, at dette er en af de bedste salater, du nogensinde har smagt. Pesto giver altid en delikat og cremet smag, som simpelthen ikke kan undværes i denne salat!

Ingredienser: 4 pers.

  • 300 g pasta
  • ½ hokaido græskar
  • Saft af 1 citron
  • 1 broccoli
  • 3 friske majs
  • Olivenolie til stegning
  • Salt
  • 200 g bønner

Pesto:

  • 1 stort bundt persille
  • 2 små fed hvidløg
  • Saft af 1-2 citroner
  • 1 humpel parmesan
  • ½ dl græskarkerner
  • 2 dl olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Lav en stor portion persillepesto ved at blende persille, hvidløg, citronsaft, parmesan, græskarkerner, salt, peber og olivenolie.
  2. Kog pasta i saltet vand og tag vandet fra.
  3. Rør 1 dl af persillepesto ud i det kogte pasta og gem resten af pesto på køl.
  4. Skær skrællet af græskarret og snit det i meget tynde skiver.
  5. Læg det i en skål og pres citronsaft over.
  6. Lad det trække i ½ time.
  7. Del broccoli i buketter, skræl stokken godt og skær den i skiver.
  8. Skær kernerne af majsene og svits dem 2 min. på en pande med lidt olivenolie og salt.
  9. Blancher bønner i saltet vand 2-3 minutter og køl dem ned.
  10. Vend pasta m. broccoli, græskar og bønner.

Du står nu med den mest lækre salat, du har smagt længe! Nyd den, for den væk om lidt!

Billede: Charles Haynes