Velsmagende grillet T-bonesteak

Kokkeskolen

De fleste mennesker elsker grillet kød, og T-bonesteak er noget af det bedste oksekød, der kan opdrives, da det er både mørt og saftigt, men det kræver naturligvis, at det bliver tilberedt på den rette måde. Her kommer der en udførlig vejledning til at grille en t-bonesteak, så man får et eksklusivt og velsmagende måltid.

 

Sådan griller man t-bonesteak

En t-bonesteak er oksekød udskåret af tyndsteg og mørbrad, og kødet er derfor utroligt mørt og samtidigt saftigt med masser af smag på grund af rygbenet i midten. En t-bonesteak er et stort måltid, så man behøves ikke at servere den med meget andet tilbehør, men alligevel vælger mange at supplere måltidet med lidt kartofler eller salat sammen med et godt glas vin. En typisk t-bonesteak er på 300-500 gram, og man påregner én steak pr. person. Der er så meget saft i bøfferne, at det ikke er nødvendigt at lave en sovs til måltidet.

 

  1. Man starter med at pensle bøfferne med olivenolie, hvorefter man gnider dem med salt og peber.
  2. Man lægger bøfferne på grillen, når den er klar (ikke giver mere røg), og man må gerne lægge bøfferne, der, hvor der er mindst varme, så de ikke brænder på.
  3. Bøfferne grilles på hver side, indtil de er tilpas stegte, og man bør undgå at give dem for lang tid på grillen, idet de så risikerer at blive gennemstegte.
  4. Efter stegningen gnides bøfferne igen med salt og sort peber, hvorefter de bør hvile i fem minutter.

Nu kan bøfferne så servers evt. med flutes, salat og kartofler.

 

Generelt om grillstegning

Som man kan se af vejledningen, så er det både nemt og enkelt at stege en t-bonesteak. Det største problem er at tage bøffen af grillen på det rette tidspunkt, og det gør man ved at presse på kødet gerne med fingrene, så man kan mærke kødets konsistens. EN rød bøf vil føles blød og eftergivende, mens en medium bøf vil føles mere fjedrende og saftspændt, og endeligt vil en gennemstegt bøf føles helt fast. Det er også et godt tip til grillstegning, at kødet når at hvile 5-10 minutter efter stegningen, så saften kan få tid til at fordele sig ordentligt i , da det ellers vil sive ud, når man skærer i kødet. Man kan grille året rundt, men udendørs grillstegning er især populært i sommerhalvåret, og her griller vi alt lige fra pølser, burgere, kylling, bøffer, lam, fisk og svinekød, og disse forskellige former for kød skal naturligvis grilles forskelligt med hensyn til tid og varme.