Mig og maden

Kartoffelpizza og sprød salat

Træt af den klassiske hawaii pizza? Så skulle du give kartoffelpizza et forsøg! Læs med og se hvordan du laver en skøn kartoffelpizza med en sprød salat til her.

Kartoffelpizza er super let at lave, og man kan endda snyde og gøre den endnu lettere, end den i forvejen er. Det kan være svært, at finde den perfekte opskrift, men efter længere tids søgning, har jeg fundet nogle gode opskrifter på den perfekte kartoffelpizza. Inde på femina.dk har jeg fundet en opskrift på kartoffelpizza med en sprød salat til, og salaten er også super god. Se hvordan du gør herunder.

Ingredienser til din kartoffelpizza og salat (2 personer)

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunet vand (cirka 37 grader)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g rugmel
  • Cirka 125 g hvedemel
  • Mel til udrulning
Fyld
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. hakket rosmarin
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 2 mozzarellaer a 125 g
  • 1 bagekartoffel i ultra tynde skiver
  • Olivenolie
Salat
  • 2 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 50 g blandet salat
  • Salt og peber
  • Olie og eddike

Sådan laver du dejen

Dejen til kartoffelpizza laves ved at røre gæren i det lune vand og tilsætte salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i cirka 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to kartoffelpizza på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220 grader eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.

Du kan springe denne del over og købe en færdiglavet pizzabund.

Sådan forbereder du salaten

Skær imens gulerødder og fennikel i super tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Opbevar dem i iskoldt vand, indtil de skal bruges. Vend grøntsagerne med salat, salt, peber, olie og eddike lige inden servering.

Sådan laver du din kartoffelpizza

Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensel bundene med olien. Drys med rosmarin, og fordel rødløget. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel kartoffelskiverne. Dryp med mere olivenolie, og krydder med salt og peber. Put din kartoffelpizza i din forvarmede ovn og læg den på varme bageplader, én af gangen, i 6-12 minutter til de er gyldne og sprøde. Servér straks med salat til.

Andre gode opskrifter

Inde på fri.tv2.dk er der en anden god opskrift på kartoffelpizza, de påstår faktisk derinde, at man får verdens bedste kartoffelpizza, og det er jo ikke så tosset, vel? Se opskriften her. En anden opskrift har jeg fundet meyersmadhus.dk, og det er også et ganske godt bud på en lækker kartoffelpizza. Du kan se opskriften lige her.

 

 

Billede: rainydayknitter

Skriv et svar