Hvis du elsker chokolade, skal du helt sikkert prøve denne overskønne mousse med sukkerristede pistacienødder. Se, hvordan du laver den her.
Chokolademousse er en klassiker, der er elsket af langt de fleste. Den er super let og lave, og denne mousse smager simpelthen så godt, at det er lige før man kan høre englene synge. Opskriften er fundet på femina.dk og du kan se den herunder.
Det skal du bruge (4 personer)
- 100 g god mørk chokolade (kakaoindhold minimum 70 %)
- 4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)
- 40 g sukker
- 2½ dl piskefløde
- 3 spsk. sukker
- 50 g usaltede pistacienødder
Hvordan laver man chokolademousse?
Hak chokoladen helt fint, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend en tredjedel af skummet over i chokolademousse blandingen.
Vend derefter chokoladeblandingen forsigtigt tilbage i resten af flødeskummen. Hæld din mousse op i en serveringsskål eller portionsglas, og sæt den på køl indtil servering.
Smelt sukkeret på panden, og rist pistacienødderne i sukkeret. Saml nødderne, og vend dem ud på et spækbræt. Afkøl de sukkerristede nødder, og hak dem let fint. Drys dem over din mousse, og servér straks.
Flere opskrifter
Chokolademousse kan laves på et hav af måder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg har fundet et par andre opskrifter på den skønne dessert. På kokkekniven.dk har jeg fundet en opskrift på en mousse, der helt sikkert er værd at prøve. Jeg har også fundet en opskrift på chokolademousse med hvid chokolade, rabarbersirup og rabarberchips på politiken.dk. Se hvordan du laver hvid chokolademousse her.