Det internationale køkken

Claus Meyers creme brulee opskrift

Den klassiske Crème Brûlée

Creme brulee er en fantastisk dessert, men der findes et utal af opskrifter og de kan godt være lidt svære at finde rundt i. Se hvordan du laver Claus Meyers opskrift på creme brulee med chokolade her.

Creme brulee er en klassisk dessert med en sprød top og et cremet fyld. Den smager lækkert og er faktisk ikke svær at lave. Jeg har fundet et par opskrifter på creme brulee, blandt andet denne fra anneauchokolat.dk, denne fra arla.dk, og Claus Meyers opskrift på femina.dk. Sidstnævnte kan du se opskriften på herunder.

Det skal du bruge (6-8 personer)

  • 90 g mørk chokolade, mindst 60 %
  • 4,8 dl piskefløde
  • Lidt salt
  • 90 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • Cirka 4 æggeblommer (80 g)
  • Rørsukker til karamellisering
  • 6-9 ovnfaste portionsforme
  • Eventuelt 1 lille bunsenbrænder (eller creme brulée-brænder, red.)

Fremgangsmåde

Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Stil den til side. Kom piskefløde, salt og 60 g af sukkeret i en gryde. Bring det tæt på kogepunktet under omrøring. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud. Kom både korn og stang i fløden. Fjern gryden fra varmen, læg låg på. Lad fløden trække i ca. 15 minutter. Fjern derefter låget, og bring fløden i kog.

Forvarm ovnen til 160° ved varmluft. Pisk de resterende 30 g sukker og æggeblommerne sammen i en skål, til det er ensartet. Hæld gradvist den varme fløde over, og pisk indimellem. Kom den grofthakkede chokolade i, og rør med en gummidejskraber, indtil chokoladen er smeltet.

Hæld det hele igennem en sigte over i en høj skål eller kande. Brug en stavblender til at forfine konsistensen. Vær opmærksom på at føre stavblenderen skråt ned i chokoladecremen, ret så op, og tænd. På den måde undgår du at indarbejde luftbobler i creme bruleen. Stil portionsformene i en bradepande, og fordel chokoladecremen i formene.


Sådan tilbereder du din creme brulee.


Sæt bradepanden med formene i ovnen. Fyld varmt vand fra elkedlen i bradepanden, så det står halvt op om formene. Lad din creme brulee bage i ca. 25 minutter, eller indtil den har sat sig. Tag de bagte creme brulee ud af ovnen, og lad dem afkøle lidt på en bagerist. Tildæk formene med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskab, indtil cremen er helt kold – gerne natten over. Kort før serveringen skal du drysse et lag rørsukker på toppen og lade det karamellisere under en forvarmet ovngrill eller ved hjælp af en lille bunsenbrænder. Servér straks.

Fif fra Claus Meyer: Karamelliserer du din creme brulee under ovngrillen, kan det være en idé at sætte dem i en bradepande fyldt op med vand og isterninger, så de små cremer ikke bliver varme i ovnen.

 

Billede: Joelk75

Skriv et svar