Mig og maden

Skønne cupcakes og muffins

Er du til masser topping? Eller bare små søde kager? Så kig med her og se en masse cupcakes og muffins opskrifter! Cupcakes har taget verden med storm, og muffins er jo bare lækre!

Femina.dk har samlet 25 opskrifter på cupcakes og muffins, men i skal selvfølgelig ikke snydes for et par opskrifter her. Se de 25 opskrifter på cupcakes og muffins her. Jeg har udvalgt to opskrifter på cupcakes og muffins, som du kan se herunder. Opskriften på cupcakes har jeg fundet her, og opskriften på muffins har jeg fundet her. Se hvordan du laver cupcakes og muffins herunder.

Cupcakes (12 stk)

250 g blødt smør
250 g lyst rørsukker
3 æg
finrevet skal af 1½ økoappelsin
3-4 spsk. frisk appelsinsaft
100 g chokolade, gerne med orangesmag (lys eller mørk)
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
PYNT:
4 spsk. god, fast orangemarmelade
marcipan
glimmer, konfektsølvkugler eller kandiseret appelsinskal


Pisk smør og sukker cremet. Pisk æggene i, ét ad gangen. Tilsæt appelsinsaft og skal, lidt ad gangen. Hak chokoladen groft, og vend den i. Bland mel og bagepulver, og sigt det i. Vend hurtigt dejen sammen. Kom den i muffinforme beklædt med bagepapir, eller brug dobbelte papirforme (jeg brugte høje muffinforme). Bag kagerne midt i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter. Mærk evt. med en nål, om de er gennembagte. Lad dem køle af.
Smør et tyndt lag marmelade på hver, og læg en skive udrullet marcipan ovenpå. Kan pyntes med ekstra glimmer eller kandiseret appelsinskal.

Muffins (10 stk)

220 g blødt smør
220 g fint rørsukker
4 æg
220 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme 
8 tsk. lakridssirup (f.eks. Karlsen’s)
muffinforme
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
2 tsk. lakridspulver (f.eks. Urtekram eller Johan Bülow)

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Bland mel, bagepulver og kardemomme sammen, og rør det i til en glat dej. Smør formene til dine muffins, og fordel dejen i dem, så de er halvt fyldt. Kom en tsk. sirup på hver, og rør siruppen ned i dejen ved hjælp af en tandstikker. Bag dine muffins ved 175° i 15-20 minutter. Lad dem afkøle helt. Rør ingredienserne til toppingen sammen, og fordel den på kagerne. Drys med lidt lakridspulver og dine muffins er klar til servering.