Mig og maden

Skønne kanelsnegle med kardemomme

Kanelsnegle med kardemomme giver sådan en hyggelig fornemmelse. Kardemomme minder lidt om din gamle bedste, og det er jo så hyggeligt. Se hvordan du laver kanelsnegle med kardemomme her.

Kanelsnegle smager skønt, jeg har derfor fundet nogle gode opskrifter på hvordan man laver kanelsnegle. Jeg har fundet en god opskrift på femina.dk og den kan ses herunder.

12-14 stk. kanelsnegle

  • 50 g gær
  • 2½ dl økologisk sødmælk
  • 100 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. kardemomme
  • 400-500 g hvedemel
  • 120 g smør
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. kanel
  • 200 g flormelis
  • 1 spsk. blødt smør
  • lidt kogende vand
  • mælk til pensling

Sådan gør du

1 firkantet form på 25 cm x 25 cm
Smuldr gæren ud i en stor skål. Lun mælken, og rør den i gæren sammen med smørret. Pisk æggene i dejen, ét ad gangen, og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt hvedemelet, lidt ad gangen, og ælt til en glat, smidig dej. Lad dejen til dine kanelsnegle hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Ælt dejen på et meldrysset bord; del den i to portioner, og rul hver ud til et rektangel på ca. 20 x 25 cm. Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på hver af de to dejplader. Rul dem til lange pølser, og skær dine kanelsnegle ud – ca 4 cm i tykkelse. Smør en bradepande, eller beklæd den med bagepapir, og sæt dine kanelsnegle ved siden af hinanden med lidt mellemrum imellem. Pensl med mælk, og bag sneglene i en 200° varm ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne. Rør glasuren sammen, og kom lidt på hver snegl.

 

Billede: Jens Rost