Inspiration

Cupcakes + muffins

Cupcakes + muffins

Cupcakes + muffins en god kombination til fødselsdagen. Det er ikke alle der er til denne topping der er på cupcakes, derfor kan det være et godt alternativ at lave begge dele. Men kan man snyde, så man bare kan bruge en opskrift? Ja, selvfølgelig kan du det. Du følger bare opskriften på enten muffins eller cupcakes og kommer topping på den ene del og undlader det på den anden del. Så er alle tilfredse. Min erfaring er dog at mange elsker dem med topping på, især børn. De elsker alt, der er sødt.

Klassiske cupcakes

Du kan altid lave klassiske cupcakes.

  • 225 gram smør
  • 230 gram sukker
  • 225 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakaopulver
  • Korn fra en vaniljestang

Glasur

Til glasuren skal du bruge:

  • 100 gram chokolade, gerne mørk
  • 2 spsk piskefløde
  • 50 gram smør
  • 100 gram sigtet flormelis

Sådan gør du

Start med at varme ovnen op til 175 grader. Gør 18 papirforme klar. Rør ingredienserne sammen. Fordel dejen i formene. Bages i 20 minutter. Køl af. Glasuren laves ved at røre chokolade, smør og fløde sammen i en gryde. Gryden tages af varmen når massen har en glat konsistens. Til sidst røres den sigtede flormelis i. Fordel glasuren på de afkølede kager. Kagerne kan opbevares nogle dage i bøtter. Eller de kan fryses ned.

Muffins

Brug ovenstående opskrift og fyld lidt mere i formende. Muffins har som oftest en større top en cupcakes, men dækkes ikke så tit af glasur. Derfor kan du undlade glasuren i ovenstående opskrift. Muffins kan sagtens spises til morgenmad og er ofte mere mættende end cupcakes. Du ændrer opskriften således så den også kan spises til morgenmad:

Muffins opskrift

  • 200 gram smør
  • 25 gram rapsolie
  • 175 gram sukker
  • 200 gram hvedemel
  • 25 gram grahamsmel
  • 100 gram blåbær
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakaopulver
  • Korn fra en vaniljestang

Følg samme vejledning som ovenstående og server dem til en brunchbuffet eller morgenbordet. Eller måske til kaffebordet?

Skriv et svar