Mig og maden

Hvid chokoladekage smager som en drøm

Chokoladekage er en af mine absolut yndlingskager og gerne en snasket af slagsen. Jo mere cremet chokoladekagen er,  jo bedre.  Jeg bliver aldrig træt af en chokoladekage, og  jeg er altid på udkig efter nye opskrifter.

Skønne chokoladekageopskrifter

I Femina har jeg nu fundet en fantastisk side spækket med chokoladekageopskrifter, og der faldt jeg straks over opskriften ‘Hvid chokoladebrownie med hurtig jordbæris’. Den smager helt fantastisk, og så synes jeg, at den er et friskt og anderledes alternativ til den mørke chokoladekage. Jordbærisen tilfører den hvide chokoladebrownie et sommerligt strejf og er derfor helt ideel til sommerens mange fester. Klik ind på linket hvis du har fået lyst til at prøve opskriften eller se mere herunder.

Du kan også lade dig inspirere af de mange andre skønne chokoladekager, f.eks. chokoladefondant med peanutbutter, chokoladekage med krydderier eller en chokoladekage med rabarberskum og jordbær, som også egner sig godt til en sommerdessert.

Hvid chokoladebrownie med hurtig jordbæris (til 4 personer)

Ingredienser

130 g smør
2 æg
150 g sukker
skal af 1 usprøjtet appelsin
200 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
korn af 1 vaniljestang
100 g hvid chokolade

50 g smuttede mandler

1 lille bradepande, 15 x 20 cm
Pynt
flormelis
 Jordbæris
400 g frosne jordbær
korn af 1 vaniljestang
12 spsk. flormelis
½ l piskefløde

Hvordan laver man lys brownie med jordbæris?

1. Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde, og stil det til side. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Riv appelsinskallen fint, og rør skallen i det smeltede smør. Bland mel, bagepulver og vaniljekorn, og rør det i æggemassen. Rør smørret i æggemassen. Hak chokoladen i store stykker, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Drys med grofthakkede mandler. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
2. Lad kagen køle helt af. Sigt flormelis over, og skær den i firkanter.
3. Jordbæris: Blend frosne jordbær, vaniljekorn og flormelis godt sammen i en foodprocessor. Tilsæt fløde, og blend igen. Smag til med flormelis.

 

Skriv et svar