Svampede bradepandekager
Bradepandekager er lette at lave og meget praktiske. De bedste er dem der har en svampet konsistens. De er pga. størrelsen perfekte at tage med til kollegaerne, klassekammeraterne eller i sportsklubben. Drømmekage, chokoladekage, gulerodskage og banankage er alle kager, der er nemme at lave og bage i en bradepande. Nedenfor har jeg listet nogle af mine favorit bradepandekager, som alle er hurtige at lave og meget velsmagende.
Her kan du finde en opskrift på en lækker og hurtig drømmekage.
Gulerodskage
Ingredienser:
- 700 g. sukker
- 8 æg
- 400 g. revne gulerødder
- 4 tsk. natron
- 500 g. mel
- 3 dl. olie
Ostecreme:
- 200 g. philadelphia natural
- 300 g. flormelis
- 90 g. blød smør eller margarine
- 2 tsk. vaniliesukker
Æg og sukker piskes sammen og gulerødderne rives. Bagefter blandes de resterende ingredienser i med en håndmikser. Kagen bages i en stor bradepande i 35-40 minutter ved 190 grader. Ostecremen piskes sammen med en håndmikser og smøres på kagen, når den er kølet helt af.
Banankage
Ingredienser:
- 100 g. margarine
- 300 g. hvedemel
- 300 g. sukker
- 5 æg
- 3 tsk. kanel
- 3 tsk. vaniliesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 100 g. mørk chokolade
- 200 g. banan
Til overtræk
- Mørk chokolade
Feststoffet røres blødt. Sukkeret kommes i, og begge dele røres til massen er let og luftig. Herefter tilsættes æggene. Mel, kanel, bagepulver samt vaniliesukker sigtes i blandingen, og det hele røres godt sammen til en let masse. Bananerne moses og hakket chokolade tilsættes sammen med. Dejen hældes i en bradepande og bages i 1 time ved 175 grader. Kan kan overtrækkes med smeltet chokolade, når den er kølet af.
Amerikanske brownies
(AMO -opskrift)
Ingredienser:
- 100 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
- 2 spsk. kakao
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. vanille
- 3 spsk. mælk
- 50 g hassel- eller valnødder
Smelt chokoladen og rør smør og sukker sammen. Rør æggene og den smeltede chokolade i blandingen. Bland mel, bagepulver, kakao, salt, hakkede nødder og vanilje og rør det i dejen. Kom dejen i en lille smurt bradepande og bag ved 175 grader i ca. 25 min. Skær kagen ud i små firkanter og tag dem forsigtigt ud af formen.