Ønsker du at føle dig lidt eksklusiv? Så skulle du prøve, at lave Prins Henriks yndlings ret, nemlig foie gras! Læs med her og se hvordan du kan spise som Dronning Margrethe og Prins Henrik.
Foie gras er en lækker ret, dog skal du passe på med hvem du serverer den for. Foie gras er der nemlig meget blandede følelser for, da foie gras laves ud af leveren fra tvangsfodrede gæs eller ænder, og det har blandet andet givet lidt problemer for Dronning Margrethe. Dronning Margrethe er stor tilhænger af Dyrenes Beskyttelse, og Dyrenes Beskyttelse ønsker at gøre foie gras forbudt i Danmark. Ikke desto mindre er foie gras blandt Prins Henriks yndlings retter, og det spises altså derfor ofte hjemme ved Dronning Margrethe og Prins Henrik. Jeg har fundet opskriften på foie gras med brioche og pærechutney, og den kan ses herunder. Hvis du ønsker at læse mere om hvad Dronning Margrethe og Prins Henrik foretager sig, kan du se det på billedbladet.dk.
Ingredienser
Opskriften er til cirka 5 personer.
Foie gras
- 5oo g ande-foie gras
- 3 tsk cognac
- 3 tsk sød riesling
- Salt, muskat, sort peber.
Brioche
- 25 g gær
- 6 æg
- 400 g smør
- 500 g hvedemel
- 45 g salt
- 1,25 dl sødmælk.
Pære chutney
- 240 g tomat concassé (tomater, hvor indmaden er fjernet og skåret i små tern)
- 120 g løg i tern
- 120 g tørrede ribs
- 60 g ingefær
- 300 g sukker
- 300 g hvidvinseddike
- 120 g Granny Smith æbler i tern
- 1 st kanel,
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk safran,
- Saft og skal af 2 appelsiner
- 750 g pære i tern.
Sådan gør du
Læs fremgangsmåden for alle dele af retten før du begynder.
Foie gras
Befri leveren for blodårer og rens den. Pluk den i mindre stykker og marinerer den i cognac og riesling. Krydr med salt og peber.
Kom den i en form, og stil den på køl natten over.
Brioche
Rør alle ingredienser sammen, og lad dejen hvilke 3 timer på køl. Ælt den igennem og kom den i en rugbrødsform eller lignende. Lad dejen hvile på køl natten over. Bag ved 180 grader i 45 min.
Pære chutney
Kog tomater, løg, ribs, ingefær, sukker, eddike,æbler, krydderier og appelsin sammen.
Kog det ind til det begynder at karamellisere. Tilsæt herefter 750 g pærer i tern og kog yderligere 10 min. Kom chutneyen på patentglas og opbevares på køl.
Server foie gras’en med brioche, pærechutney og diverse bitre salater – f.eks. frissé, feldsalat og endivie.
Billede: jamieanne