Inspiration

Langtidsstegt kylling – Sådan gør du

Kan din hverdag også hurtigt blive lidt ensartet? Selv på madområdet? Her er en lækker opskrift, til hvis du lige føler for, at gøre lidt mere ud af madlavningen end normalt. Denne opskrift er en langtidsstegt kylling i fad, men som et alternativ kan du i en klassisk “Römertopf” stegeso lave saftig, let og sund mad uden fedt og med færre kalorier.

Langtidsstegt kylling – det skal du bruge

1 stor kylling
½ bundt citrontimian
3-4 spsk honning
1 usprøjtet citron
Salt og peber

 

Salat dressing

2 dl yoghurt naturel
2 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
2 tsk dijonsennep
Salt og peber

Tilbehør

200 g blandede salatblade
Brød

 Langtidsstegt kylling – sådan laver du den

  • Skyl citrontimianen rigtig godt, og hak bladene groft. Gem stilkene.
  • Smør kyllingen godt ind i honning, og drys den med citrontimian.
  • Skær nogle dybe lommer i citronen, og kom timianstilkene i.
  • Pres citronen ind i kyllingen, og krydr den med salt og peber.
  • Sæt den i et ovnfast fad, og steg den midt i ovnen på 100° i ca. 3 timer.
  • Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 10 min.
  • Skær den derefter ud i passende stykker.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen, og server din eksotiske udgave af langtidsstegt kylling med salat, dressing og brød.

 

Du kan læse mere om denne langtidsstegte kylling og finde mange andre lækre opskrifter op Isabella.dk

Skriv et svar