Stenbiderrogn eller asiatiske måde? Det kan være svært, at beslutte hvad man skal have at spise. Læs med her og få både opskriften på asiatiske kødboller og stenbiderrogn.
Mad generelt er faktisk super svært at tage en beslutning om, for der er så meget forskelligt mad, fra alle mulige forskellige steder fra også. Jeg har derfor givet en hjælpende hånd til dit næste måltid, jeg har nemlig fundet en opskrift på både stenbiderrogn og kødboller, der er lavet med et asiatisk twist. Opskriften på kødbollerne kan ses herunder.
Kødboller
- 400 g hakket svin og okse
- Salt
- 1 lille løg, revet
- 1 håndfuld koriander, hakket
- 1 spsk. mel
- 1 æg
Endvidere
- ½ dl soja
- ¼ dl sukker
Salat
- 1 tsk. sukker
- Saft af 1 limefrugt
- Hakket grøn chili efter smag
- 3 gulerødder i julienne eller revne
- ¼ rødkål i tynde strimler
- 1 håndfuld plukket koriander
- Limebåde
Sådan gør du
Rør kødet med salt, løg, koriander, mel og æg, og form kødboller på størrelse med golfbolde. Steg kødbollerne i lidt olie på en varm pande.
Bring imens soja og sukker i kog. Lad det koge, til sukkeret er smeltet, og yderligere i 1 minuts tid.
Rør sukker og limesaft sammen, så sukkeret opløses. Smag til med chili efter behag.
Vend gulerødder, kål og koriander med limedressingen, og anret i 2 store skåle.
Vend dine kødboller i den lune sojadressing. Anret med salat, og servér straks med resten af sojadressingen og limebåde til.
TIP: Lav gerne ekstra af den varme sojadressing, den kan bruges til meget andet end kødboller! Opbevar den i køleskabet, og brug den til nudelsalater, dip, sushi, forårsruller eller som dressing til en salat. Den kan holde sig i 1-2 uger.
Kødboller kan serveres med ris eller nudler til, hvis I er ekstra sultne.
Billede: fred_v