Inspiration

Hjemmebagt citronmåne – en skøn klassiker

Er du en af dem, der husker citronmånen som den halvtørre, færdigkøbte kage fra det nærmeste supermarked, når der skulle hygges en sen eftermiddag i skoletiden? Er det tilfældet, skal du give den hjemmebagte version en chance.

En citronmåne bagt fra bunden er nemlig en skøn klassiker, som uden tvivl vil vække begejstring hos dine spisende gæster. Den klassiske sandkage er et sikkert ‘kage-hit’ og tilført en syrlig smag af citron, sikrer du dig en smagsoplevelse, som ikke bliver kedelig.

Nem og enkel kage

Et andet plus ved citronmånen er, at den er nem og hurtig at lave. Så skal du have gæster på en hverdag, eller har du lovet at tage kage med på job dagen efter, så er citronmånen et godt bud.

I Femina eller nedenfor kan du finde opskriften på en skøn og enkel citronkage. Bag den i en rugbrødsform – eller alternativt i en rund springform på 20 centimeter, hvis du vil have en rigtig måneformet kage.

Citronmåne
10 personer

150 g smeltet smør
200 g sukker
125 g marcipan
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft af 1 økologisk citron
revet skal af 1½ økologisk citron

Glasur:

20 g blødt smør, smeltet
400 g flormelis
saft af 1 økologisk citron
1-2 spsk. kogende vand

Pynt:

Gult sukkerglimmer

Sådan gør du:

Rør smør og sukker sammen; tilsæt æg ét ad gangen, og rør godt. Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør det til en ensartet masse. Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen. Vend citronsaft og citronskal i citronmåne dejen. Fordel dejen i en 1-liters rugbrødsform foret med bagepapir. Bag din citronmåne i en forvarmet ovn ved 170° i 30-35 minutter. Køl citronmånen af på en rist.
Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyktflyende. Kom glasuren på din citronmåne, og lad den gerne løbe ned ad siderne. Drys med glimmer.

 

Billede: Kittyscuquis

Skriv et svar