Mange elsker et godt stykke svampet banankage til dessert sammen med en kop kaffe eller et glas vin. Børnene er også altid klar til et stykke banankage som dessert eller mellemmåltid, og kagen kan jo fryses, så bag altid en stor bradepande eller to, når du er i gang med at bage. Det er nemlig både nemt og hurtigt at røre en banankage sammen. Men kunsten består i at variere opskriften, således det ikke er den samme og kedelige banankage, du altid serverer til dine gæster. Man kan heldigvis variere en banankage på flere spændende måder. Her vil jeg komme med en opskrift på en banankage med marcipan, som falder i god smag til de fleste begivenheder. Kagen er både lækker og svampet, så den skal nok blive en succes ved de fleste kageborde. Jeg fandt inspiration til denne banankage i Ugebladet søndag, hvor man kan finde en komplet opskrift på banankage med marcipan.
Opskrift på banankage med marcipan
Denne banankage er virkelig nem at bage, og resultatet er helt forrygende! Den er hurtig at smække sammen, og det sværeste er faktisk at vente på, at din banankage bliver færdigbagt, så du kan sætte tænderne i den. Men den holder godt på varmen, så den skal ofte stå i en time, før den er afkølet tilstrækkeligt, hvorefter den eventuelt skal pyntes med glasur eller lignende.
Til en banankage med marcipan skal man anvende følgende ingredienser:
- 3 æg
- 225 g mørkt rørsukker
- 125 g smør
- 2 modne bananer
- 100 g mandler
- 200 g marcipan
- 225 g mel
- 3 tsk bagepulver
Sådan laver du banankage med marcipan
Pisk æg og sukker lyst og luftigt og eventuelt over et varmt vandbad. Derefter smelter du smørret, som afkøles og røres i æggemassen sammen med de mosede bananer, hakkede mandler og revet marcipan. Så skal man sigte mel og bagepulver sammen og vende det i dejen, som omsider hældes i den smurte bageform. Nu skal kagen bages i en times tid ved ca. 175 grader. Efter afkølingen kan din banankage pyntes med glasur, chokolade eller andre former for pynt.
Billede: avlxyz