Mig og maden

Byens bedste banankage

Jeg indser ofte, at jeg bare ikke bager ofte nok, når jeg finder opskrifter som denne.  Den ser fremragende ud! Desværre rækker penge till rigtig til at lave mascarponecreme, så jeg blev desværre nød til at finde en anden banankage opskrift, men den er mindst lige så god!

Dejlig, svampet banankage

En banankage skal være en svampet en af slagsen. Det bliver ikke værre end en tør banankage. Jeg lavede denne banankage i weekenden, og hold op hvor forsvandt den hurtigt. Det var desværre kun mig der fik lov at smage den. Men nu får du muligheden for at lave den samme. Du skal bruge følgende:

fire bananer, en vaniljestang, 250 gram sukker, 150 gram hvedemel, 1 teskefuld bagepulver, fire æg og 150 gram smør. Relativt enkelt.

Hvordan laver man banankage?

  • Start med at piske æg, sukker og vanilje til en lækker æggesnaps, som gerne må være meget luftig.
  • Derefter skal du blende bananerne, og vend bagepulveret og melet i dejen.
  • Du er nu klar til at røre det kølige smør i dejen.
  • Afslutningsvis kan du vende de sidste blendede bananer i.
  • Smør en springform på cirka 24 cm, og giv kagen i omegnen af 40 minutter ved 180 grader.
  • Når kagen er færdig, så kan du overtrække den med 100-150 gram god chokolade. Både lys og mørk chokolade smager godt.