En af de udenlandske retter der for alvor er blevet populær i Danmark er hummus. Denne lækre lille dip kan anvendes til et hav af forskellige formål. Du kan dyppe dine chips i den, du kan servere som tilbehør til pita eller kebab eller du kan spise den rent. Her kommer en lækker opskrift på hvordan du nemt og enkelt kan lave en hjemmelavet hummus.
Ingredienser
250 gram kikærter
1 spsk grøntsagbuillon
4 fed hvidløg
1 stk frisk chili
Saften fra 1 citron
3 spsk Tamari
½ dl olivenollie
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Sådan laver du hummus
Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn inden du begynder på at lave hummusen.
Når kikærterne har stået i blød skal de koges i ca 40 minutter med en spiseskefuld grøntsagsbuillon.
Gem ca. 1/4 dl af kogevandet.
Kom kikærterne i blender sammen med 4 fed hvidløg, 1 stk frisk chili, saften af 1 citron og 3 spsk Tamari.
Blend det hele og tilsæt ½ dl olivenolie.
Brug det kogevand du gemte til at blande i hummusen indtil den får den rette konsistens.
Billede: raindog808