Den klassiske kiksekage er altid en sand vinder. Læs med her og få opskriften på en gammeldags kiksekage.
Kiksekagen har praktisk talt været forsvundet fra opskriftbogen siden starten af 90’erne, da salmonellakrisen var på sit højeste, men nu har den lagt sig og det er atter tid til, at finde kiksene og chokoladen frem. Jeg har fundet en lækker opskrift på en klassisk to lags kiksekage inde på femina.dk, se den herunder.
Ingredienser du skal bruge til kiksekagen
300 g god mørk chokolade 70 %
150 g blødt smør
50 g flormelis
1 spsk. kakao
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ dl piskefløde
friskrevet skal af en økologisk appelsin
10-15 (eller flere) små firkantede, søde vaniljekiks
Sådan laver du chokolademassen
Chokoladen hakkes fint og smeltes over et vandbad. Smør, flormelis og kakao piskes godt sammen og en æggeblomme tilsættes. Dette piskes i cirka tre minutter. Den resterende æggeblomme tilføjes og der piskes i yderligere tre minutter. Kom fløden i og pisk den hurtigt ind i blandingen, vend derefter den smeltede chokolade og appelsinskallen i.
Færdiggør kagen
Gør en 1½-liters brødform klar ved, at beklæde den med bagepapir. Smør et lag chokolademasse i bunden, læg kiks over formen, smør så endnu et lag chokolademasse over og tilføj endnu et lag kiks. Slut derefter af med et lag chokolademasse. Kiksekagen sættes i køleskabet i minimum fire timer, gerne længere, så den er skærefast. Kiksekage kan holde sig op til tre dage i køleskabet. Serveres i tykke skiver.
Flere gode opskrifter
Der findes mange forskellige versioner af kiksekagen, der findes kiksekager med flere lag og andre ingredienser, så jeg har fundet to anderledes opskrifter herunder.
En rigtig god opskrift også findes inde på madogbolig.dk og en anden rigtig lækker og anderledes opskrift findes på thefoodclub.dk. Begge opskrifter er gode eksempler på den klassiske kiksekage.