Det danske køkken

Mormors æblekage

Gammeldags æblekage er noget man aldrig bliver træt af! Den er klassik og lækker. Din mormor har lavet det til dig tusinde gang og nu er det din tur til, at lave den til hende. Se hvordan du gør herunder.

Jeg har fundet tre rigtige gode eksempler på æblekage. Den ene har jeg fundet på magasinetmad.dk. Deres version er med rasp og med flødeskum og ribsgelé på toppen. Rigtig godt eksempel på en gammeldags æblekage.

Jeg har fundet en opskrift på den nye version af æblekage på boligliv.dk. Den er sprød og lækker, men ikke lige det vi er ude efter, så jeg har derfor fundet et eksempel på en klassisk gammeldags æblekage inde på femina.dk, som jeg guider jer igennem herunder.

Det skal du bruge

1 kg madæbler

½ dl æblejuice

80 g sukker

1 god vaniljestang

8 små makroner

Kanel

150 g rasp

40 g smør

60 g sukker

2½ dl piskefløde pisket til skum (el. købe flødeskum)

Eventuelt 1 dl portvin

Sådan laver du en gammeldags æblekage

Skræl æblerne. Del dem i kvarter, og fjern kernehusene. Kog derefter æblerne til mos med æblejuice og vaniljekorn og -bælg ved svag varme under låg. Fjern så gryden fra varmen og fjern vaniljebælgen, og rør sukkeret i. Mas og rør mosen sammen med et piskeris, og stil den til afkøling.

Sådan laver du raspblandingen

Mens din æblemos står til afkøling, laver du din raspblanding. Knus makronerne helt fint, og stil til side. Bland rasp og sukker sammen. Kom smørret på en pande og lad det blive gyldent, og rist så raspblandingen, til den sprød og gylden. Vend raspen flittigt med en bred palet, mens den bruner. Tag den af panden, og bland de knuste makroner i.

Sådan anretter du

Anret din æblekage ved, at lægge æblemos og raspblanding lagvis i portionsglas eller en stor glasskål (dryp eventuelt raspblandingen med lidt portvin). Start og slut med et lag raspblanding. Pynt med flødeskum i toppen, og drys din gammeldags æblekage med kanel (behøves ikke). Så er du klar til, at servere din gammeldags æblekage for mormor og resten af familien. 

 

Skriv et svar