Nu hvor sommeren er over os, så er det på tide at pifte en af de gamle klassikere op. Den danske frikadelle af svinekød som vi alle elsker. Man kan lave mange variationer af denne hofret, men denne opskrift vil give den et pift af middelhavet og tilsætte feta og soltørrede tomater til frikadellen. Som tilbehør vil vi lave en lækker omgang tzatziki med rigeligt med hvidløg.
Ingredienser
Du skal bruge følgende for at lave frikadeller til fire mennesker:
400 g hakketsvinekæd
to æg
1,5 dl mælk
25 g mel
et løg
100 g feta – vælg gerne den man selv kan skære
50 g soltørrede tomater
Tzatziki:
200g fromage frais
to hvidløg
150 g agurk
3 g timian
10 g olivenolie
Sådan gør du
Start med at røre svinekødet sammen med de revede løg. Tilsæt salt og friskkværnet peber i sammen ombæring. Derefter skal tilsættes et æg ad gangen, mens man rører i massen. Kom melet i. Afslutningsvis skal mælkes røres i. Rør nu indtil farsen er lind. Skærn fetaen i små tern. Gerne af størrelsen en centimet på hver led. Tilsæt nu fetaen, de soltørrede tomater, og timian, Farsen skal nu hvile omkring 20 minutter. Steg derefter frikadellerne til de er gyldne på en pande.
Sådan laver man tzatziki
Så kommer vi til den græske klassiker.
- Først skal agurken rives i ultra tynde skiver.
- Derefter skal den saltes og trække i ti minutter.
- Vrid gerne agurken i et viskestykke, så væsken løber fra.
- Det kan nu røres i fromage fraisen med de knuste hvidløg og olivenolien.
- Udover tzazikien kan retten serveres med blandet salat, groft brød med lunt smør og et godt glas vin.
Et forslag til salaten kunne være en blanding af agurk, solmodne tomater, rødløg, oliven uden kerner og avocado, hvis du kan finde en der er moden.
Retten kan passende serveres som gæstemad, eller bare som en forandring i hverdagen.