Det danske køkken

Oksemørbrad til sommer

Er du klar på gæstemad som kan grilles her om sommeren? Så er en grillet oksemørbrad det helt rigtige for dig. Der er mange fantastiske opskrifter på denne klassisker.

Grill eller ovn?

Normalt vil man tilberede mørbrad i ovnen. Men nu hvor sommeren er over os, så er det oplagt at prøve at grille mørbraden med sprøde rodfrugter. Mørbraden kan marineres i brun farin, sød chilisauce, teriyakisauce, vandmelon, hvidløg og tabasco. Således ender man op med en nyt spin på et klassisk stykke kød. Til et kilo mørbrad skal man bruge to spiseskefulde af ovenstående ingredienser. Oksemørbrad smager aldeles fremragende med hvidløg.

Rodfrugter på grillen

Tilbehøren bliver rodfrugter. Gulerødder, pastinak, løg og mange andre kan bruges. Rødbeder smager også fremragende på grill. Man skal bruge 200 af hver af rodfrugterne. De skæres i mundrette stykker, og røres derefter sammen med honning, balsamico og smeltet smør. Grøntsagerne kan nu stilles i en aluminiumsbakke, som skal placeres i bunden af grillen.

Grillet oksemørbrad

Efter man har marineret oksemørbraden, så skal den nu klargøres. Pensl den først med olivenolie og krydr med salt og peber. Placer nu oksemørbraden over grøntsager på grillen, så saften dripper ned på grøntsagerne. Du kan løbende pensle den, mens man steger den i cirka 50 minutter. Når kødet er færdig, så skal det helst trække et kvarter før det spises. Hvis du vil være sikker på om kødet er færdigt, så kan du anvende et stege termometer. Hvis den er 60 i midten, så vil den være rød. 62 grader så er den rosa, og 68 grader så er den let rosa. Tag den gerne ud omkring fire grader før den temperatur du gerne vil have, da den steger videre videre, mens den hviler. Man kan nu tage rodfrugterne op fra grillen, hvor de så kan placeres et sted, hvor de holdes varme. Hvis man har lyst, så er det muligt at hælde skyen fra grøntsagerne og kødet i en gryde med piskefløde for at koge det ind til en sauce.

Billede: atl10trader

Skriv et svar