Det danske køkken

Lækker kringle til kaffebordet

Kringle kan spises til morgenmad, eftermiddag eller blot til kaffen på et hvilket som helst tidspunkt. Kringle er ikke sund. Kringle er en god kage, at tage med til gæster. De fleste kan lide det og det er ikke så dyrt at købe det. Du kan også vælge at bage kringlen selv. Du kan tilsætte rosiner eller æbler for at gøre den lidt mere spændende eller hasselnødder som pynt.

Kringle til 10 personer

Jeg har fundet en kringleopskrift på internettet. Den ser overskuelig ud, så jeg har sat den ind her. Du skal bruge:

  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 2 spsk. lunkent vand
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 50 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. Kardemomme

Til fyldet skal du bruge 75 g rørsukker, 75 g smør, 100 g marcipan skåret i små terninger. Til pynten skal du bruge, 1 sammenpisket æg, 50 g hasselnøddeflager og 4 spsk. sukker.

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i vand.
  • Tilsæt æg, sukker og salt, rær rundt.
  • Smelt smørret. Kom det i dejen, og rør godt.
  • Bland mel og kardemomme og ælt det i kringle dejen, til den er smidig.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
  • Lav imens fyldet til din kringle,  rør sukker, smør og marcipan sammen til en remonce.
  • Ælt dejen og rul den ud til 20 x 45 cm på et mel-drysset bord.
  • Løft dejen over på en bageplade med bagepapir.
  • Fordel remoncen i en aflang bane i midten af dejen.
  • Fold siderne af dejen ind mod midten.
  • Lad dem komme helt ind over hinanden.
  • Lad kringlen efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  • Pensl kringlen med æg og drys hasselnødder og sukker på.
  • Klip forskudte snit i dejen helt ned til fyldet, så din kringle får et fint mønster.
  • Bag din kringle i en 220° varm ovn i 12-15 minutter.

Tip

Du kan også bruge en kringle til børnefødselsdagen, pynt med slik eller andre lækkerier.

Skriv et svar