Chokoladekage fra River Café i London
Jeg har fundet en lækker chokolade kage opskrift, den stammer fra River café i London. Opskriften er hentet fra feminas hjemmeside, hvor du også kan finde en masse andre lækre chokoladekage opskrifter.
Chokoladekage til 12 personer du skal bruge
- 4 æg
- 260 g sukker
- 1 dl kogende vand
- 300 g mørk chokolade 85 % (jo bedre kvalitet jo bedre chokoladekage!)
- 200 g usaltet smør
Sådan gør du
Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet (det tager ca. 10 minutter med en elpisker). Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokoladen groft, og kom den og smørret i sukkerlagen. Rør, til det opløst, og tag det fra varmen. Det er vigtigt, at sukkerlagen er meget tyk, og at smør og chokolade er helt rørt ud i sukkerlagen (dette forgår også på blusset). Vend chokolademassen forsigtigt i æggemassen. Vend lidt i ad gangen og yderst nænsomt. Fordel chokoladekage dejen i en rund eller firkantet form på 20 cm med en 5 cm høj kant, foret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen). Bag chokoladekagen i vandbadet i 50 minutter i en 160° varm ovn. Når den har fået de 50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den 10 minutter mere. Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.
Andre chokoladekager uden mel
Der findes masser af chokoladekager uden mel. Nogle af dem bruger også finthakkede nødder, for at skabe lidt fylde i kagen. Man kan også tilsætte friske bær eller andre lækkerier.
- Chokoladekage uden mel
- Syndig chokoladekage
Man kan servere sin chokoladekage med flødeskum eller cremefine, samt årstidens bær.