Inspiration

Chokolademousse med pistacienødder

Chokolademousse med pistacienødder

Jeg har fundet en skøn opskrift på Chokolademousse, på feminas hjemmeside. Jeg har sat opskriften ind her. Hvis du vil have flere opskrifter, kan du gå ind på feminas hjemmeside, der er masser at vælge imellem. Chokolademousse kan serveres på tallerkener, i glas eller på mange andre måder.

Du kan fx anrette dem i høje glas, sammen med et andet lag eksempelvis is og bær. På denne måde kan du lave en komplet variation af chokolademoussen. Du kan også pynte med årstidens bær eller kirsebær. Kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser

Chokolademousse til 4 personer:

  • 100 g god mørk chokolade
  • (kakaoindhold minimum 70 %)
  • 4 æggeblommer
  • (2 bægre pasteuriserede)
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

Endvidere

  • 3 spsk. sukker
  • 50 g usaltede pistacienødder

Sådan gør du

Hak chokoladen helt fint, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend en tredjedel af skummet over i chokolademousse blandingen.

Vend derefter chokoladeblandingen forsigtigt tilbage i resten af flødeskummen. Hæld din mousse op i en serveringsskål eller portionsglas, og sæt den på køl indtil servering. Smelt sukkeret på panden, og rist pistacienødderne i sukkeret.

Saml nødderne, og vend dem ud på et spækbræt. Afkøl de sukkerristede nødder, og hak dem let fint. Drys dem over din mousse, og servér straks.

Andre opskrifter

Der findes utallige varianter af chokolade mousse. Der findes nogle, hvor der kun anvendes flødeskum, andre hvor man deler lige over: flødeskum og piskede æggehvider. Så er der den fedtfattige, hvor der kun anvendes æggehvider, cremefine eller skyr. Der er mange varianter.

Nogle bruger endda gelatine i en lækker væske og kan få en meget fedtfattig version. Der er ikke grænser for hvilke variationer man kan lave af opskriften og det er kun din egen fantasi der sætter grænserne.

Personligt kan jeg bedst lide chokolademousse med ægte mørk chokolade og pastauristerede æggeblommer, korn fra vaniljestang, piskede æggehvider og flødeskum.

Men jeg har også fundet nogle opskrifter, på andre slags spændende mousse med chokolade her:

Skriv et svar