Det danske køkken

Den klassiske drømmekage

Minder om den klassiske drømmekage

Den klassiske drømmekage er jo en kage, man har fået som barn, som ung og som voksen. Den er blevet varieret, pyntet, modificeret på alverdens måder. Jeg har bagt den med rosiner, uden sukker, med grovmel og med kanel. Nu er det mine børn der sidder og spiser drømmekage og jeg håber de får ligeså mange minder med kagen som jeg har haft.

Drømmekage opskrift

Jeg har fundet en drømmekage, som også virker lækker. Denne kageopskrift er lidt anderledes end dem jeg har prøvet før på grund stjerneanis til pynten.

  • 4 æg
  • 300 g rørsukker
  • 50 g smeltet smør
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl sødmælk

Pynt:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 100 g lyst muscovadosukker
  • 150 g rørsukker
  • ½ knust stjerneanis
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

Ingredienserne hældes sammen. Dejen hældes i en smurt, 15 x 30 cm stor firkantet form, og bages i en 200° varm ovn i 20-25 minutter. Forbered pynten. Pynten smeltes i en gryde. Drømmekagen tages ud af ovnen og ovnen skrues op på 225°. Fordel toppingen over kagen, og bag den i yderligere 5 minutter. Lad din drømmekage køle af, og servér den i firkantede stykker.

Drømmekage fra Brovst

Det er måske den drømmekage du kender bedst. Det er i hvert fald den jeg har været vant til at spise. Du bruger samme grundopskrift som ovenstående, men pynten er lidt anderledes:

  • 100 g smør
  • 150 g kokosmel
  • 225 g brun farin
  • 1⁄2 dl mælk

Tip

Du kan fryse kagen ned i portioner. På denne måde har du altid drømmekage du kan tø op, hvis der kommer uventede gæster. Den kan lunes i ovnen inden servering eller bare tø op inden den spises. Du kan servere lækker vaniljeis til. Hvis det er hjemmelavet smager det fantastisk.

 

Billede: emme-dk