Æggekage er en skøn klassiker, der bringer en masse barndomsminder frem. Se hvordan du laver æggekage her.
Æggekage smager dejligt, og så er det faktisk ganske let at lave også! Intet er bedre end en nem og velsmagende aftensmad, vel? Jeg har fundet tre gode opskrifter på æggekage. Den ene har jeg fundet på politiken, og den kan ses her, der kan du også få nogle gode råd, som også kan ses længere nede! En anden har jeg fundet på hshome.dk, og den kan du se lige her. Den sidste har jeg fundet på familiejournal.dk og den kan ses herunder.
Det skal du bruge (3 personer)
(15 min. + 45 min. i ovn)
- 300 g bacon
- 8 æg
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl mælk
- 1 tsk. salt
- 1 knsp. peber
- 2 tomater i tynde skiver
- 1 bdt. purløg
- Rugbrød
Sådan gør du
Læg baconskiverne i ét lag på en plade beklædt med bagepapir og steg dem i ovnen ved 225° i 15 min. Tag baconen ud og lad stykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Pisk æggene sammen med kartoffelmel, mælk, salt og peber og hæld blandingen i et smurt, ovnfast fad.
Bag den i ovnen ved 175° i 25 min., læg tomaterne på og giv den yderligere 5 min. Server med den sprøde bacon, klippet purløg og rugbrød.
Den perfekte æggekage
Det kan være svært, at lave den perfekte æggekage. Æggekage fungerer lidt som en tærte, den skal helst have en sprød skorpe, men en blød midte. Jeg har derfor fundet fem gode råd på politiken.dk, som du kan se lige nedenfor.
- Pisk først mælken i æggemassen og så melet. Hælder du melet i først, klumper det.
- Hæld ikke æggemassen på en meget varm pande. Det skal være jævn varme. Ellers perforerer ægget, hvilket vil sige, at der kommer lufthuller i, og det er ikke særligt lækkert. Det samme gælder, når du skal lave røræg, omelet og så videre.
- Smørret skal ‘bruse af’, før du hælder massen på.
- Vælger du at stege i baconfedt, skal du hælde det lyse smeltede fedtstof fra, før baconstykkerne begynder at branke. Det mørke er nemlig kræftfremkaldende.
- Steg æggekagen, indtil det sidste af æggemassen er stivnet. Så er den færdig. Eksperimenter med varmen i forhold til at få den perfekt sprøde bund.