Mig og maden

Brændende kærlighed gange to

Brændende kærlighed er en klassisker i det danske køkken. Sprød bacon med kartoffelmos er den klassiske variation, som jeg fik serveret af min mor i sin tid. For tiden er der kommet en del spændende fortolkninger af denne hofret.

Jeg vil præsentere to forskellige tilgange til brændende kærlighed. Den ene er lav mængde kulhydrater og højere mængde fedt (også forkortet LCHF). Den anden vil være en moderne udgaver, hvor man kommer en masse lyserodfrugter i kartoffelmosen, så som gule og hvide beder, pastinakker mm.

LCHF brændende kærlighed

Disse ingredienser vil mætte to mennesker. Du skal bruge et enkelt blomkål, to spiseskefulde smør og to spiseskefulde piskefløde. Som drys til toppen skal du bruge 200 gram bacon i tern og et enkelt løg.

Som du kan se er mængden af ingredienser begrænset. Start med at skære blomkålen i mindre stykker, og den kan derefter dampes i saltet vand. Gør dette indtil den er mør. Det tager nok omkring tyve minutter.

Mens dette sker kan du svitse bacon og stege det hakkede løg på panden.

Held nu vandet fra blomkålen og tilsæt derefter smøret. Afslutningsvis kan du blende det hele i med i stavblender i piskefløde som skal smages til med salt. Retten serveres med bacon og løg.

Grøntsags brændende kærlighed

Du skal bruge et kilo af lyse rodfrugter, to kartofler, to fed hvidløg, 100 gram smør, en enkelt grøntsagsterning, tre løg og 600 gram baco.

Start med at skrælle og skære alle kartoflerne og rodfrugterne i grove tern. Du kan derefter koge dem i en halv time, eller indtil de er møre. Fjern vandet, og du kan derefter tilsætte grøntsagsterningen.

Derefter kan du blende grøntsagsterningen og rodfrugterne/kartoflerne med hvidløget og smøret. Hak derefter bacon og løg i tern. Disse steges til de er sprøde. Som i den anden ret, så serveres mosen med baccon på toppen.