Det danske køkken

Den fedtfattige drømmekage

Det kan være svært at holde formen året rundt, men det kan hjælpe en del, hvis dine snacks er fedtfattige. Denne opskrift er den klassiske lækre drømmekage i en fedtfattig udgave. Hvis du hellere vil have den klassiske drømmekage, så prøv istedet denne opskrift på Brovst drømmekage. Hvis du hellere er til den fedtfattige drømmekage, så er du kommet til det helt rigtige sted! Den er rigtig lækker, og der er havregryn i.

Ingredienser

Med denne opskrift får du kage til tolv personer, så opskrifter er gode til forsamlinger af venner og familie. Til dejen får du brug for tre æg, 200 gram sukker, en teske vanillesukker, to og en halv teske bagepulver, 200 gram hvedemel, 1,5 deciliter minimælk og en spiseskefuld kvark på omkring 1%.

Til toppen skal du bruge 150 gram brun farin, en halv deciliter minimælk, en halv deciliter lys sirup, 50 gram finvalsede havregryn og 25 gram kokosmel. Hvis du føler der for meget sukker i opskriften, så kan du bruger en form for pulver sødemiddel i dejen. Check emballagen på dit sødemiddel for at finde forholdet af sukker til sødemiddel.

Lækker og fedtfattig drømmekage

Start med at piske æg og sukker hvidt. Derefter kan du blande de tørre ingredienser mel, vanillesukker, bagepulver, og vend det hele i dit æggeskum sammen med mælken og kvarken. Find en lille bradepande på cirka 20×25 centimeter med bagepapir. Derefter skal kage bages i cirka 25 minutter ved 200 grader i en almindelig ovn.

Mens den er i ovnen kan du blanding top ingredienserne til drømmekagen i en gryde, hvor de koges op under omrøring. Når der er gået tyve minutter, så tag kage ud, og skru op på 225 grader. Tag indholdet af gryden, og smør på toppen af kagen. Giv derefter kagen tre til fem minutter.

Så kan du servere en lækker og fedtfattige drømmekage med havregryn.

Skriv et svar