Det danske køkken

Tunmousse med rejer og avocado

En tunmousse er en klassiker i det danske køkken. Den tilhører de glade 80ere, hvor man blandt andet heller ikke var fedtforskrækket – hvilket førte til denne lækre forret eller tilbehør til frokosten (som den også kan bruges til). Tunmousse er og bliver lækkert, og man kan næsten ikke få nok. Heller ikke i dagens 2014, for der er den altså stadig også en lækker klassiker. Er man ikke så meget til den tunge tunmousse i sig selv, kan du som denne opskrift pifte den op med avocado, grapefrugt og rejer – så bliver det lige pludseligt meget lækkert!

Tunmousse special

Ingredienser: 6 pers.

2 dåser tun i vand (à 140 gram – drænet vægt)

  • 1 løg
  • saften af 1 12 citroner
  • 2 12 dl creme fraiche
  • 5 blade husblas
  • 1 12 dl fløde
  • salt
  • peber

Pynt:

  • salat
  • 2 avokadoer
  • 200 g rejer
  • 2 blodgrapefrugter

Tilberedning

  • Pres vandet af tunen og hak løget fint
  • Bland tun, hakket løg, citronsaft og creme fraiche og blend det i blender eller røremaskine.
  • Udblød husblasen i koldt vand og opløs herefter husblasen i lidt kogende vand.
  • Rør tunmassen i den opblødte husblas lidt ad gangen, så det ikke klumper.
  • Pisk fløden og vend flødeskummet i tunmassen.
  • Smag til med salt og peber og eventuelt mere citron.
  • Fyld tunmoussen i en form foret med husholdningsfilm, da det så er nemt at få moussen ud af formen.
  • Stil formen i køleskabet i mindst 2 timer – god idé at lave tunmoussen dagen før den skal bruges.
  • Når moussen skal bruges, vendes bunden i vejret på formen, og husholdningsfilmen pilles af.
  • Pynt med skåret salat, rejer, avocadoer og både eller stykker fra grapefrugten (uden skræl og hinder).Et godt serveringstip til denne ret/forret er at servere hjemmebragt eller hjemmebagt brød (gerne ciabatta eller koldhævet flute) til med en gang smør og eventuelt også en hjemmelavet creme fraiche dressing eller lignende. Så mangler der ingenting, og retten vil fremstå ganske udmærket og lækker for dine smagsløg.

 

Skriv et svar