Teriyaki er ikke en decideret ret, det er mere en madlavningsteknik, som stammer fra det japanske køkken. Man har noget kød som bliver kogt eller stegt sammen med noget sojasovs og eventuelt sukker. I Japan spiser man traditionelt meget fisk, hvorimod vi i vesten mere spiser pattedyr og fjerkræ. Der findes en udbredt teriyaki sovs, der er en slags sojasovs, som man anvender til det kød, man vil tilberede. Man dypper kødet flere gange under tilberedningen, så der trækker meget smag fra teriyaki sovsen ind i kødet. Så det er egentligt en form for grillmarinade, som kan give dit måltid et friskt strejf af Japan. Du kan nemt bruge denne sauce til både en burger, kyllingestykker eller i en wok gryderet. Der findes et eksempel på en ret, som de fleste vil elske, da den består af frisk salat med lunt mørt oksekød som tilbehør. Du kan læse hele artiklen på Altfordamerne.dk, og her er link til opskrift på teriyaki steak-salat med pak choi.
Opskrift til 4 personer på lækker salat med kød
Man skal anvende følgende ingredienser:
4 bøffer, f.eks. entrecote
600 g pak choi (asiatisk kål)
1 fed hvidløg
1 chili
1 rødløg
1 spsk revet ingefær
6 spsk teriyaki-marinade (en sødlig sojabaseret marinade, som købes på flaske)
2 spsk neutral olie
2 spsk sesamolie
Sådan laver du opskriften
Marinér bøfferne i 3 spsk. teriyaki-marinade mindst 1 time før de skal steges – gerne før. Rens pak choi og skær dem i kvarte. Hak hvidløg og chili fint og snit løget i tynde strimler. Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt. Steg dem som du kan lide dem i 1 spsk. af den neutrale olie. Tag dem af panden, og lade dem trække, inden du skærer dem i skiver. Varm 1 spsk olie op i wok og lynsteg pak choi sammen med ingefær og hvidløg i 3-5 minutter. Hæld 3 spsk teriyaki marinade ved, og vend det rundt. Sluk for varmen og kom sesamolie, løg og chili i. Server pak choi sammen med bøffer i skiver.
Billede: flippinyank