Asiatisk mad

Hjemmelavet sushi

Noget kunne tyde på, at den danske sushi revolution er på vej ind i en ny fase. I starten var fremstillingen af sushi noget de fleste overlod til professionelle sushikokke på fine restauranter. Men i dag er danskerne parate til at lave hjemmelavet sushi.

Øget fokus på fedme og sundhedsrisici, har fået mange folk til at lede efter sundere alternativer. Dette er en af de grundene til at sunde fødevarer som sushi, bliver mere populært i Danmark.

8 tips til hjemmelavet sushi

1. Start med sushi hvor fisken er tilberedt. Selv om folk normalt forbinder sushi med rå fisk, er der faktisk en bred vifte af sushi retter der anvender grillet, kogt eller røget fisk.

2. Spis sushi med råvarer du er fortrolig med. Du foretrækker måske at starte med rejer og røget laks, før du kaster dig over noget nyt som sashimi og rå tun.

3. Undgå at spise sushi med en meget intens smag. Fx er makrel et udfordrende valg, hvis du spiser sushi for første gang. Nogle folk nægter at spise sushi efter at have prøvet noget de ikke kunne lide, selvom sushi absolut ikke bare er sushi. En god start er dog en vigtig forudsætning for en videre udforskning af sushiens mangfoldige univers.

4. Brug ingen eller meget lidt wasabi i starten! Sushibegyndere tror ofte at de kan klare en masse wasabi på deres sushi, men helt ærligt, det kan de ikke! Wasabi er den grønne masse fremstillet af japansk peberrod der sammen med syltet ingefær serveres til sushi og den er meget, meget stærkt!

5. Tving ikke dig selv til at bruge spisepinde. Nogle mennesker tror, at man skal spise sushi, ved hjælp af spisepinde som bestik. Hvis du ikke ved hvordan man spiser med penge fører det kun til unødvendige frustrationer hvis du alligevel insisterer på det. Brug i stedet fingrene eller kniv og gaffel og øv dig i at bruge spisepinde en anden gang.

6. Spis kun helt frisk sushi. Ved frisk mener jeg, at sushien bør være mindre end et døgn gammel. Dette er vigtigt med fisk eller skaldyr, især når de spises rå.

7. Spis gari (syltet ingefær) imellem hvert stykke sushi. Dette vil hjælpe dig med at smage det fulde omfang af de forskellige sushi varianter. Den syltede ingefær er normalt inkluderet, når du køber sushi retter.

8. Vær åben over for andre typer af sushi. Selvom du spiser et stykke sushi der ikke lige falder i din smag, betyder det jo ikke, at alle sushiformer har den samme smag. Der er så mange forskellige smagsoplevelser forbundet med sushi, at du er nødt til at prøve en bred vifte af retter, før du kan komme til nogen konklusion om, hvilken sushi der er rigtig for dig.

Held og lykke med din første sushioplevelse!

 

Skriv et svar