Det internationale køkken

Nem og lækker panna cotta

Panna cotta er en de mest kendte italienske desserter og nem er den også! Læs med og se opskriften på en fantastisk panna cotta herunder.

Panna cotta er en sand klassisker og langt de fleste har smagt den. Desserten er så simpel at lave og så kan serveres med jordbærsovs, bombærpuré, stege pærer og lign. Den kan faktisk serveres med alt hvad hjertet begærer.  Jeg har fundet en let opskrift på panna cotta med hvid chokolade og hyldeblomstsirup på femina.dk, som jeg vil dele med jer.

Det skal du bruge (4-6 personer)

½ l piskefløde

1 god vaniljestang

2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

3 blade husblas

Nogle korn fra vaniljestangen

3 spsk. rørsukker

60 gram sukker

75 gram hvid chokolade (gerne Valrhona Ivoire)

Sådan gør du

Kom sukker, fløde, halvdelen af vaniljekornene og bælgen i en gryde, lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter. Tag det af varmen og fjern vaniljebælgen. Hak chokoladen fint, kom den i en stor skål, og hæld forsigtigt fløde over under omrøring. Blødgør husblassen i koldt vand, vrid den fri for væde, og pisk den så i den varme fløde. Hæld derefter din panna cotta i små glas, og stil dem på køl i mindst 2 timer.

Sådan laver du hyldeblomstsirup

Kog din hyldeblomstsaft ind med rørsukker og de restende vaniljekorn fra vaniljestangen i en lille gryde i cirka 8 minutter, til dens konsistens er som en tyk sirup. Lad den afkøle med din panna cotta og server så panna cotta med lidt hyldeblomstsirup.

Andre gode opskrifter

Jeg har fundet to andre eksempler på gode panna cotta opskrifter.  Den ene har jeg fundet inde på soendag.dk, denne udgave er med en bærcoulis, som også fungerer rigtig godt til din panna cotta. Den anden har jeg fundet på dr.dk, hvor opskriften suppleres med anis. Begge opskrifter er rigtige fine bud på en god panna cotta.

 

 

Billede: Toffee Maky

Skriv et svar