Pulled pork sandwich
Jeg har fundet denne opskrift hos femina og du kan læse hele opskriften på deres hjemmeside. Du skal bruge:
2 kg kamsteg, uden svær og ben
Rub pulled pork
- 1 dl brun farin
- 1 spsk. paprika
- 2 tsk. chipotlepulver eller røget paprika
- 1 spsk. tørret oregano
- 1½ spsk. salt
- 1 spsk. fintmalede espressobønner
- 1 spsk. stødt koriander
- 2 tsk. frisk kværnet peber
- lidt olie
Bbq-sauce pulled pork
- 4 spsk. finthakkede løg
- 5 fed hvidløg, finthakkede
- lidt olie til stegning
- 6 dl ketchup
- 2 dl brun farin
- 6 spsk. æbleeddike
- 2-3 spsk. chipotle i adobesauce
- ½ dl espressokaffe
- salt
Endvidere til pulled pork
- ¼ rødkål
- 1 spsk. sukker
- ¼ dl limesaft
- 2 håndfulde koriander
- burgerboller
- syltede agurker
Sådan laver du din sandwich
Bland sukker, paprika, chipotlepulver, oregano, salt, kaffe, koriander og peber sammen, og hæld blandingen i en stor frysepose. Kom kødet i posen; massér rubben ind i kødet, og lad stegen trække i 8-10 timer i køleskabet.
Tag stegen ud af køleskabet, og gnid den med 1-2 spsk. olie. Læg den i en stegeso eller en ildfast gryde med låg, og steg svinet ved 125° i 6-8 timer, eller til kødet er helt mørt. Lad det trække i 30-40 minutter.
Træk kødet fra hinanden med to gafler, så du får skønne, møre flager. Overfladen har masser af smag og er helt sort, og indeni er kødet saftigt og mørt, så sørg for at blande det godt. Bland noget af lagen fra stegningen i kødet, så din pulled pork sandwich bliver rigtigt snasket og lækker.
Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en lille varm gryde eller kasserolle, uden at det tager farve. Kom ketchup, sukker, eddike, chipotle og kaffe i gryden, og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt. Stil bbq-saucen koldt indtil brug, og bland den ikke med kødet.
Snit kålen fint, og rør sukker og limesaft sammen, til sukkeret er opløst. Vend kålen i dressingen, og “massér” den sammen med dressingen og vend koriander i salaten.
Saml din sandwich med mayo, kål, kød, bbq-sauce og agurker, eller lad dine gæster samle deres sandwiches selv.
Billede: Paul Keller