Inspiration

Æbletærte med pæretwist

Opskrift på lækker æbletærte med pæretwist

Jeg har ændret den traditionelle æbletærte lidt og blandt andet tilsat en grovere mel og lidt pærer. Til en lækker æbletærte skal du bruge følgende ingredienser:

  • 125 g koldt smør i små terninger
  • 90 g flormelis
  • ½ tsk. salt
  • 190 g hvedemel
  • 20-35 gram grahamsmel
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 4 store, søde røde æbler
  • 1 pære
  • 125 g smør
  • 125 g rørsukker
  • 2 æg
  • 100 g marcipan
  • 40 g hvedemel
  • 10 g grahamsmel

Pynt

  • 50 g blandede nødder
  • sigtet flormelis
  • Serveres med hjemmelavet vaniljeis

Sådan gør

Du starter med at smuldre smør sammen med flormelis, mel og salt. Tilsæt æggeblomme. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Lad dejen hvile i 30 minutter. Når dejen har hvilet i 30 minutter eller længere tid, kan du tage den ud af køleskabet. Du finder en kagerulle frem og ruller æbletærten tyndt ud på et meldækket bord. Sørg for at dejen ikke hænger fast i bordet, da den ellers går i stykker. Når du har rullet dejen ud sørger du for at lægge det ned i et smurt tærtefad. Der er nogle der vælger at komme sølvpapir over og fylde bønner ovenpå og bage bunden i 15 minutter ved 180°. Jeg plejer blot at bage den som den er. Det er okay for mig, hvis den vokser lidt midt på. Det er bare med til at gøre den mere autentisk. Imens kagen er inde i ovnen ordnes resten. Æblerne deles i både og kernehusene fjernes. Pærerne ordnes. Pisk smør og sukker indtil det er blevet hvidt. Kom derefter et æg i af gangen. Så skal marcipanen gøres klar. Den skæres i stykker. Kom den i fyldet til din æbletærte sammen med mel. Fordel æblerne og pærerne over bunden efter den er kommet ud af ovnen. Hæld resten af fyldet over tærten og drys med nødder tilsidst. Bag æbletærten igen. Den bages ved 175° nederst i ovnene i ca. 45 minutter. Drys den nybagte æbletærte med flormelis lige inden servering. Serveres med hjemmelavet vaniljeis.

Skriv et svar