Inspiration

Chokoladekage med kokos uden mel

Chokoladekage kan varieres

Chokoladekage er noget de fleste kan lide. Du kan servere det til børnefødselsdage eller bare til hverdag. Du kan variere kagen ved at tilsætte kokos, frugt, appelsin eller andet. Du kan variere opskriften som det passer dig. Jeg har en helt simpel opskrift til dig her:

  • 5 æg
  • 260 g sukker
  • 1dl kokos
  • 1 dl kogende vand
  • 300 g mørk chokolade 85 % (jo bedre kvalitet jo bedre chokoladekage!)
  • 200 g usaltet smør

Sådan bager du kagen

Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet (det tager ca. 10 minutter med en elpisker). Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokolade og kom smør i sukkeret. Rør til det er opløst, tag det af varmen. Sukkerlagen skal være tyk inden den tages af varmen og smør og chokolade skal være helt opløst. Bliv ved med at røre indtil det er opløst. Hvis du tager det af for tidligt, så får du ikke det samme gode resultat. Vend chokolademassen ned i æggemassen og bland det med kokos. Fordel chokoladekage dejen i en rund eller firkantet form på 20 cm med en 5 cm høj kant, forret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen). Bag kagen i vandbad i 50 minutter i en 160° varm ovn. Når den har fået de 50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den 10 minutter mere. Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.

Andre muligheder

Du kan også bage denne opskrift uden kokos eller du kan tilsætte smagsgivere som appelsin eller vanilje. Det smager i øvrigt også skønt med kanal i denne kage. Server kagen med en god kvalitetskaffe, det giver virkelig en god smag. Pynt eventuelt kagen med nødder (peanuts eller pekannødder).

 

Skriv et svar