Sommeren er ved at gå på hæld, og for mange af os melder skole og arbejde sig igen, hvor madpakker er en fast bestanddel af hverdagens gøremål.
Eksotiske madpakker
Men vi vil så gerne holde fast i følelsen af sommer og ferietid lidt endnu. Og en af måderne at gøre det på, er ved at lave nogle måske lidt mere eksotiske madpakker til familiens store og små, hvor den traditionelle rugbrødsmad bliver erstattet med hjemmebagt flutes.
Prøv f.eks. at bage flutes til madpakken, og lav en skøn baguette med god skinke, ost og sennep. Jeg har fundet en opskrift på flutes, som er nem at lave, og som du i øvrigt også kan fryse ned og tage op til senere brug.
Klik på linket eller se mere nedenfor.
Opskrift på ciabatta
2 stk. flutes
Fordej:
250 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel
10 g gær
3 dl vand
2 tsk. flagesalt (Maldon-)
Endvidere:
½ dl olivenolie
1½ dl lunkent vand
1 spsk. knuste fennikelfrø
ELLER tørret oregano
ca. 300 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel
Sådan laver du ciabatta flutes
Rør fordejen godt sammen, og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Rør alle de øvrige ting i til en ret løs dej. Ælt den, så grundigt du kan, med mel på hænderne. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i det antal brød du vil lave. Vi laver to flutes. Form den til aflange brød, og rul dem spidse i begge ender.
Læg dem på en melstrøet plade, og rids dine flutes dybt. Lad dem igen hæve til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 230°-240°. Pensl dine flutes med vand, og smid evt. også lidt vand i bunden af ovnen. Bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. De kan også bages på en bagesten.
Afkøl dine flutes på en rist. Kan sagtens fryses.