Inspiration

Forloren hare, pulled pork og alle de andre

Forloren hare og alle de andre sjældne retter

Nogle af de mere sjældne retter hjemme hos os er fx forloren hare, pulled pork , ribbensteg mm. Jeg har fundet en rigtig fin opskrift på pulled pork  sandwich på feminas hjemmeside, jeg har sat opskriften ind her:

Opskrift på pulled pork sandwich

2 kg kamsteg, uden svær og ben

Rub pulled pork

1 dl muscovadosukker eller brun farin

1 spsk. sød paprika

2 tsk. chipotlepulver eller røget paprika

1 spsk. tørret oregano

1½ spsk. salt

1 spsk. fintmalede espressobønner

1 spsk. stødt koriander

2 tsk. frisk kværnet peber

lidt olie

Bbq-sauce pulled pork:

4 spsk. finthakkede løg

5 fed hvidløg, finthakkede

lidt olie til stegning

6 dl ketchup

2 dl muscovadosukker eller brun farin

6 spsk. æbleeddike

2-3 spsk. chipotle i adobesauce

½ dl espressokaffe

salt

Andre ingredienser

¼ rødkål

1 spsk. sukker

¼ dl limesaft

2 håndfulde koriander

gode burgerboller

syltede agurker

Sådan laver du din pulled pork sandwich

Fjern det værste fedt fra stegen.

Bland sukker, paprika, chipotlepulver, oregano, salt, kaffe, koriander og peber sammen, og hæld blandingen i en stor frysepose. Kom kødet i posen; massér rubben ind i kødet, og lad stegen trække i 8-10 timer i køleskabet – dette er vigtigt for at få den helt rigtige pulled pork sandwich!

Tag stegen ud af køleskabet, og gnid den med 1-2 spsk. olie. Læg den i en stegeso eller en ildfast gryde med låg, og steg svinet ved 125° i 6-8 timer, eller til kødet er helt mørt. Lad det trække i 30-40 minutter.

Træk kødet fra hinanden med to gafler, så du får skønne, møre flager. Overfladen har masser af smag og er helt sort, og indeni er kødet saftigt og mørt, så sørg for at blande det godt. Bland noget af lagen fra stegningen i kødet, så din pulled pork sandwich bliver rigtigt snasket og lækker.

Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en lille varm gryde eller kasserolle, uden at det tager farve. Kom ketchup, sukker, eddike, chipotle og kaffe i gryden, og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt. Stil bbq-saucen koldt indtil brug, og bland den ikke med kødet.

Snit kålen fint, og rør sukker og limesaft sammen, til sukkeret er opløst. Vend kålen i dressingen, og “massér” den sammen med dressingen (det farver, så tag en frysepose eller handske på hånden), og vend koriander i salaten.

Saml din sandwich med mayo, kål, kød, bbq-sauce og agurker, eller lad dine gæster samle deres sandwiches selv.

Servér straks din sandwich, helst med en stor, sprød salat til.

Texaner tip

Coleslaw i din pulled pork sandwich er endnu mere traditionelt og også ganske fantastisk.

Skriv et svar