Den gode banankage
Jeg har med tiden fået mange variationer af en lækker banankage. Det er klart, at der har været nogle favoritter indimellem. Jeg har fundet en opskrift på banankage (8-10 personer) her:
- 3 hele æg
- 200 g sukker
- 125 g smeltet smør
- 3 mosede bananer
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- en stang vanilje
- 1-2 bananer i tynde skiver
- 100 g groft revet chokolade
- 6 spsk. mørk farin
Du skal bruge en springform 20 x 15 cm eller en rund springform på 22 cm. Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, rør rundt. Mos bananerne. Tilsæt dem i dejen. Bland mel, bagepulver og vanilje. Fordel den færdige banankage dej i formen, og læg et tyndt lag af bananskiver over. Drys banankage med chokolade og til sidst med farin, og bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter. Banankage kan serveres enten lun eller kold.
Serveringstip
Server eventuelt banankagen med vaniljeis og friske bananer. Du kan drikke friske bærsmoothies, kaffe eller the til.
Svampet banankage
Jeg har også fundet en opskrift på en svampet banankage, der ser rigtig dejlig ud. Principperne er de samme som ovenstående. Men i denne opskrift skal du bruge kanel i stedet for vanilje.
- 150 g. blød smør
- 150 g. sukker
- 3 æg
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanillesukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 150 g. mel
- 2-3 bananer
- 300 g. mørk chokolade
Bland ingredienserne sammen og bag kagen ved 180 grader i cirka en halv time.
Sukkerfri og fedtfri banankage
Hvis du vil have en kage med mindre kalorier, kan du bage en sukker – og fedtfri kage. Jeg har fundet opskriften på internettet. Der er endda en lækker smørcreme til. Den er lavet på skummetmælkspulver, becel, minimælk, vanilje og citronsaft. Den ser rigtig lækker ud og jeg kunne forestille mig den ville smage godt med frisk frugt til.
Billede: ohmeaghan