Drømmekage vil aldrig forblive stationær
Du kender sikkert den klassiske drømmekage. Det er en kage, vi sikkert alle har fået som børn og unge. Men drømmekagen er blevet offer for vor tids innovation. Den skal også ændres, ligesom alle andre opskrifter. Der er ikke noget der får lov til at være, som vi kender det. Men jeg synes faktisk det er helt okay.
Jeg elsker at smage nye ting. Fx kan du prøve at putte rosiner i din drømmekagedej, det smager virkelig dejligt, det plejer at være noget børn kan lide. Jeg har også nogle gange puttet kanel i. Det kan man gøre som man lyster. Men jeg har netop fundet en sjov opskrift på internettet, hvor man laver en helt særlig udgave af drømmekagen. Jeg har indsat opskriften nedenunder:
En helt særlig drømmekage, du skal bruge:
- 4 økologiske æg
- 300 g rørsukker
- 50 g smeltet økologisk smør
- 250 g økologisk hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- Korn fra 1 vaniljestang
- 2 dl sødmælk
TOPPING:
- 125 g smør
- 150 g rørsukker
- 100 g kokosmel
- 100 g lyst muscovadosukker
- ½ knust stjerneanis
- ½ dl økologisk sødmælk
Sådan gør du
Pisk æg og æggehvider hver for sig. Pisk sukker i æggeblommerne. Bland æggeblommemassen med æggehvider og tilsæt smørret. Bland hvedemelet sammen med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen til din drømmekage. Tilsæt sødmælk, og rør til du har en tyktflydende dej.
Drømmekage dejen hældes i en smurt, 15 x 30 cm stor firkantet form, og bages i en 200° varm ovn i 20-25 minutter. Når kagen er i ovnen starter du på at smelte din topping.
Tag din drømmekage ud af ovnen, når den føles fast. Brug en strikkepind til at se om kagen har fået nok. Skru ovnen op til 225°. Fordel toppingen over kagen, og bag den i yderligere 5 minutter. Lad din drømmekage køle af, og servér den i firkantede stykker.
Billede: emme-dk