Inspiration

Sådan laver man sunde havregrynskugler

De fleste har forsøgt at lave deres egne sunde havregrynskugler. Især i barndommen er det en fornøjelig måde at lave sit eget slik på. Alle kan deltage i denne beskæftigelse. Man laver dem hovedsageligt i december måned, da havregrynskugler næsten er et fast sortiment i juleslikket hvert år. Det er sjovt at ælte smør, kakao og havregryn til runde kugler, som bagefter rulles i enten sukker eller kokosmel.

Man kan naturligvis lave flere varianter af den populære juleslik. Man kan tilføje forskellige slags søde sager i dejen, så den bliver mere velsmagende. Jeg synes man bør udfordre sig selv og finde på en sund udgave af disse havregrynskugler. Jeg kiggede på en masse opskrifter, indtil jeg fandt denne sunde opskrift på havregrynskugler. Jeg fandt den i ugebladet Søndag, og hemmeligheden i denne opskrift er at tilføje Castus Nøddemix frugtstænger i dejen, før man ruller den til havregrynskugler.

Ingredienser til sunde havregrynskugler

  • 10 Castus Nøddemix frugtstænger, 250 g
  • 1 spsk appelsinsaft
  • 2 spsk mørk kakao
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g havregryn
  • Havregryn til pynt

Fremgangsmåde

Ved at fjerne smørret som ingrediens opnår man en meget sundere havregrynskugle. Desuden har man valgt at rulle kuglerne i havregryn igen, hvilket også sparer sukkeret væk i opskriften. Så du kan roligt spise et par ekstra havregrynskugler uden at få dårlig samvittighed over dette, når man tænker på sin vægt. Husk desuden at du nemt kan tilføje andre spændende ingredienser i denne dej f.eks. cornflakes, andre typer nødder, mandler, marcipan eller dadler. Mulighederne er åbne for, at du pludselig falder over en ny smagfuld variant af de kendte havregrynskugler.

Husk du altid kan finde gode opskrifter her på siden eller i Ude og Hjemme.