Grundopskrift på pizza
Når man laver pizza, kan man benytte sig af en helt enkelt grundopskrift. Jeg har fundet en her:
- 1000 gram hvedemel
- 5 dl vand
- 50 gram gær
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk sukker
- 1 spsk groft salt
Bages i en stor bradepande eller formes til pizza eller pizzaboller.
Pizzadej med rugmel
Man kan også lave en sundere udgave end ovenstående pizza. Den indeholder rugmel og mætter derfor i længere tid. Desuden er det bedre for fordøjelsen end en hvedemelspizza.
- 25 g gær
- 1½ dl lunet vand (ca. 37°)
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
- 100 g rugmel
- ca. 125 g fint hvedemel
- mel til udrulning
Pizza med bearnaise
Jeg har fundet en opskrift på pizza med bearnaise sovs. Princippet er det samme som med andre pizzaer. Man laver en pizzadej og tomatsovs. Dernæst skal fyldet laves. Når man laver en pizza med bearnaise fyld, skal det gøres på en bestemt måde, så det ikke bliver ækelt:
- 100-150 g reven ost – gerne med lidt smag
- Bearnaise sauce kommes på når pizzaen er færdigbagt
- Champignon i skiver
- Oksefilet
Den bedste smag, fremhæves ved at lave bearnaise sovsen selv. Første gang man laver sovsen selv, kan den godt være svær. Derfor skal du bruge en vejledning.
Vegetar pizza
Man laver en pizzabund og pizzasauce. Men fyldet afviger fra en traditionel pizza:
- 300 gr. revet ost (vegetarisk ost og Mozzarella i forholdet 3-1)
- tofu
- peberfrugt i skiver
- majs
- champignon
- oliven
- tomat i skiver
Billig pizza
En billig pizza laves ud af det mel du har i skabet, bland op med vand, salt og lidt olie hvis du har det. Når dejen kan æltes og rulles ud er den klar. Rul den ud og bag den i ovnen i 5 minutter ved 200 grader. Tag den ud.
Pizzafyld:
1 dåse tomatpure eller konservestomat, 1 dåse tun, krydderier fra skabet og eventuelt noget revet ost. Denne billige pizza kan også laves med rester fra dagen før, det kan være kyllingekød, peberfrugt, majs eller andre rester. Bag pizzaen i ovnen til den er gylden ved ca. 200 grader afhængig af hvilken ovn du har.