Hindbær cheesecake opskrift
Jeg har fundet denne hindbær cheesecake opskrift. Opskriften nedenunder er hentet fra feminas hjemmeside.
Cheesecake til 8-10 personer du skal bruge
- 100 g digestive-kiks
- 60 g smeltet smør
- 50 g ingefærkiks
- 1 spsk. rørsukker
Ostefyld
- 200 g Philadelphia
- 200 ml græsk yoghurt 10 %
- 100 g rørsukker
- 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
- 2 dl piskefløde
- korn af ½ god vaniljestang
- 7 blade husblas
- 3 æggehvider (2 bægre pasteuriserede)
Pynt
- 2 spsk. vand
- 500 g hindbær, gem 12 flotte til pynt
- 1 spsk. majsjævning
- 30-50 g sukker (smag på hindbærrene, er de meget søde, tilsæt kun lidt sukker)
Sådan gør du
- Blend de to slags kiks helt fint med rørsukker, tilsæt smør, og kør godt igennem.
- Tryk kiksemassen ud i en 20 cm stor rund springform foret med husholdningsfilm.
- Stil cheesecake bunden på køl, mens du rører fyldet sammen.
- Rør flødeosten sammen med rørsukker og æggeblommer til en cremet masse.
- Tilsæt vaniljekorn og yoghurt. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter, tag bladene op af vandet, vrid dem let, og smelt dem forsigtigt over et vandbad.
- Afkøl let, og pisk dem i cremen.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen.
- Pisk fløden stiv, og vend den i cremen til sidst.
- Fordel cremen over cheesecake bunden.
- Kog hindbærrene op med lidt vand og sukker, blend dem, si dem fri for kerner, og hæld dem tilbage i gryden.
- Tilsæt en spsk. majsjævning, kog det op, og afkøl helt.
- Overtræk din cheesecake med hindbærpureen, det gøres lettest med en palet. Stil kagen i køleskabet i fire timer.
- Tag kagen ud af formen, og servér straks.
- Skær din cheesecake ud i stykker, og servér med friske hindbær.
- Husk at nogle hindbær skal koges. Det er lettest, hvis du har hindbær fra egen have.
Pynt eventuelt tallerkenen ved servering med et let strejf af hindbærpuré, friske hindbær og brombær.
Ingefærkiks
Der er anvendt ingefærkiks i denne opskrift, men de kan sagtens erstattes af digestive.