Kokkeskolen

Æggekage – Sådan laver du den bedste æggekage

Både gratin, omelet og æggekage kan laves på rigtig mange spændende måder, idet man kan blande flere spændende krydderier i retten, således smagen bliver anderledes end en halvkedelig standard æggekage. Udover krydderier kan man også tilsætte flere ingredienser, som sætter sit præg på den endelige ret. Visse retter tilberedes bedst på panden, mens andre retter skal tilberedes i ovnen. Her vil jeg komme med et eksempel på en klassisk æggekage, som alle selv kan lave. Jeg fandt opskriften her på Familie Journalen, som har mange online opskrifter på æggekage samt mange andre.

Klassisk lækker æggekage

Denne æggekage består naturligvis af de tre grundingredienser, som er æg og mælk, der skal piskes sammen, hvorefter man tilføjer stivelse med kartoffelmel. Hvis man bager æggekagen sådan her og serverer den, vil folk synes, den er spiselig men meget enkel og uden smag. Ofte tilsætter man snittede tomater eller bacon til, da disse supplerer en æggekage på en velsmagende måde. Her anvender man netop også tomater samt bacon, men derudover krydrer man retten med salt og peber. Alle æggekager bør afsluttes med at drysse snittede purløg henover retten, som nu fremstår indbydende og velduftende. Med en ovnbagning opnår man nemmest at få æggekagen til at få en sprød bund og skorpe, hvilket er lidt sværere med en pandestegning.

Se flere eksempler på klassiske opskrifter her. 

Skriv et svar