De fleste mennesker kan uden problemer bage boller, da opskriften og tilberedelsesmetoden er meget enkel. Det kan næsten ikke gå galt. Blot du lærer at behandle en gærdej rigtigt, så kan der næsten aldrig opnås et dårligt resultat. Men boller kan jo laves på flere måder. Man kan anvende forskellige typer mel og fuldkorn, og man kan lave dem bløde eller hårde.
Man kan tilsætte rosiner eller andre ingredienser, som gør bollerne mere spændende. Gulerødder bruger vi meget i madlavningen, men vi bruger også gulerødder i vores bagværk. En gulerodskage er jo kanon dejlig, og den er også en smule sund. Derfor bør du komme mere sundhed i dine boller, næste gang du skal bage. For boller er ikke specielt sunde i deres originale udgave.
Det er jo almindeligt hvidt brød og ofte med et højt indhold af smør i opskriften eller ovenpå bollen. Så riv nogle gulerødder og bland dem i dejen, så skal du nok få fremstillet nogle lækre og velsmagende og sundere boller.
De kan sagtens bruges til en børnefødselsdag eller til andre arrangementer. Men der skal jo hverken for få eller for mange gulerødder i opskriften, så derfor har jeg et godt tips til dig om, hvordan man kan lave bollerne helt perfekte. Jeg har med succes fulgt denne opskrift fra Femina, hvor man kan læse om, hvordan man bager de helt perfekte gulerodsboller. Opskriften på gulerodsbollerne kan du finde her.
Disse boller er meget sunde, fordi de er spækkede med sunde fibre dels fra gulerødderne men også fra de knækkede hvedekerner. Bemærk også, at man har valgt at bruge både almindelig hvedemel samt spelt mel. Fordi bollerne er lidt tunge i selve konsistensen, så skal man give gæren ekstra god tid til at virke på samme måde som med rugbrød.
Gulerodsboller med havregryn
Man kan naturligvis komme forskellige slags kerner i selve dejen til dine gulerodsboller, men jeg mener, at det er en god ide at tilføje havregryn til opskriften. Derved bliver bollerne endnu sundere og med flere kostfibre. På denne hjemmeside kan man se hele opskriften på gulerodsboller med havregryn.
Som du vil kunne læse dig frem til, så er det store tricks her, at man omdanner først havregrynene til havregrød FØR de bliver blandet i dejen. Så man koger altså først havregrynene i noget vand, hvorefter man kommer de øvrige sædvanlige ingredienser i. Selve kogningen til havregrød får åbenbart en god konsistens frem i havregrynene.
Lav saftige gulerodsboller
Der findes ikke så mange forskellige slags opskrifter på gulerodsboller, de er ofte temmelig ens i valget af ingredienser. Men de bliver ofte ret tørre, og det kan man forhindre ved at tilføje mælk i opskriften.
Endnu bedre er det nok at anvende A38, for mælkeprodukter er jo især kendt for at blødgøre brød. Et sødmælksbrød eller et yoghurt brød knaser jo slet ikke på samme måde som et almindeligt birkes franskbrød.
På denne hjemmeside kan man læse hele opskriften på bløde lækre gulerodsboller. Opskriften er meget som de øvrige, men man har anvendt A38 til at gøre bollerne saftige og bløde.