Pulled pork har været super populært gennem en længere periode, og selvom det ikke er så populært længere som det var i starten, så smager det stadig super godt. Jeg har fundet en opskrift på pulled pork, så man kan lave det selv, så det er bare med at gå i krig i køkkenet.
Pulled pork sandwich – det skal du bruge
2 kg kamsteg, uden svær og ben
Rub pulled pork
- 1 dl muscovadosukker eller brun farin
- 1 spsk. sød paprika
- 2 tsk. chipotlepulver eller røget paprika
- 1 spsk. tørret oregano
- 1½ spsk. salt
- 1 spsk. fintmalede espressobønner
- 1 spsk. stødt koriander
- 2 tsk. frisk kværnet peber
- Lidt olie
Bbq-sauce pulled pork
- 4 spsk. finthakkede løg
- 5 fed hvidløg, finthakkede
- lidt olie til stegning
- 6 dl ketchup
- 2 dl muscovadosukker eller brun farin
- 6 spsk. æbleeddike
- 2-3 spsk. chipotle i adobesauce
- ½ dl espressokaffe
- Salt
Endvidere til pulled pork
- ¼ rødkål
- 1 spsk. sukker
- ¼ dl limesaft
- 2 håndfulde koriander
- Gode burgerboller
- Syltede agurker
Hvordan laver man pulled pork sandwich?
- Fjern det værste fedt fra stegen.
- Bland sukker, paprika, chipotlepulver, oregano, salt, kaffe, koriander og peber sammen, og hæld blandingen i en stor frysepose.
- Kom kødet i posen; massér rubben ind i kødet, og lad stegen trække i 8-10 timer i køleskabet – dette er vigtigt for at få den helt rigtige pulled pork sandwich!
- Tag stegen ud af køleskabet, og gnid den med 1-2 spsk. olie.
- Læg den i en stegeso eller en ildfast gryde med låg, og steg svinet ved 125° i 6-8 timer, eller til kødet er helt mørt. Lad det trække i 30-40 minutter.
- Træk kødet fra hinanden med to gafler, så du får skønne, møre flager. Overfladen har masser af smag og er helt sort, og indeni er kødet saftigt og mørt, så sørg for at blande det godt.
- Bland noget af lagen fra stegningen i kødet, så din pulled pork sandwich bliver rigtigt snasket og lækker.
- Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en lille varm gryde eller kasserolle, uden at det tager farve.
- Kom ketchup, sukker, eddike, chipotle og kaffe i gryden, og lad saucen simre i 10 minutter.
- Smag til med salt.
- Stil bbq-saucen koldt indtil brug, og bland den ikke med kødet.
- Snit kålen fint, og rør sukker og limesaft sammen, til sukkeret er opløst. Vend kålen i dressingen, og “massér” den sammen med dressingen (det farver, så tag en frysepose eller handske på hånden), og vend koriander i salaten.
- Saml din sandwich med mayo, kål, kød, bbq-sauce og agurker, eller lad dine gæster samle deres sandwiches selv.
- Servér straks din sandwich, helst med en stor, sprød salat til.
Texaner tip til pulled pork
Coleslaw i din pulled pork sandwich er endnu mere traditionelt og også ganske fantastisk.