Mig og maden

Chili con carne an mas

Chili con carne er en skøn ret, og hvis du er tosset med chili con carne, så læs med her. Jeg har nemlig fundet en rigtig god opskrift på chili con carne, som jeg deler med jer herunder.

Chili con carne til 3 dage

Tid: ca. 2 timer

Det skal du bruge

3 store gule løg, hakket groft
3 rensede røde chili, hakket fint
3 fed hvidløg, hakket fint
1,2 kg hakket oksekød (3-6%)
1½ dl mørk balsamico-eddike
2 røde og 2 grønne peberfrugter, renset og hakket groft
3 ds hakkede tomater
3 dl øl
3 tsk spidskommen
6 laurbærblade
9 let maste enebær
Havsalt, friskkværnet sort peber
30 g mørk chokolade (70%)
3 spsk olivenolie
3 ds kidneybønner
3 ds majs

Server din chili med 1 spsk rørt fromage frais, bredbladet persille og et stykke groft brød eller ris.

Sådan gør du

Gør grøntsagerne i stand. Vend løg, hvidløg og chili i en stor gryde, spæd med 2-3 spsk vand, når løgene bider i bunden af gryden.

Vend kødet godt heri og spæd med eddiken. Kom peberfrugter, tomater, øl og krydderier i gryden. Lad retten simre i 1 time. Kom chokoladen i sammen med olien.

Når chokoladen er smeltet, tilsættes bønner og majs, og retten smages til.

Server chilien med en spsk rørt fromage frais og bredbladet persille på toppen.

Groft, lunt brød er dejligt til, men retten kan egentlig sagtens stå alene, da der både er bønner og majs i.

TIP! Skal din chili con carne være endnu stærkere, vendes skiver af rød chili i samtidig med bønner og majs.

Gryderetter som denne bliver kun bedre med alderen, så hvis du har tid til det, er det det bedste, at lave chilien dagen før. Og så har du nem aftensmad dagen efter – og dagen efter og dagen efter.

Synes du, det er lige rigeligt at spise samme ret tre dage i træk, kan du selvfølgelig sagtens fryse din chili ned i portionsstørrelser og tage den op af fryseren, når du igen skulle få lyst til den herlige chili.