Mig og maden

Fantastisk chokoladekage til kaffebordet

Elsker du chokoladekage, men mangler du nye opskrifter? Så læs med her og få en skøn opskrift.

Chokoladekage er bestemt en af bedste kager, der findes i dag. Den kan dog laves på enormt mange forskellige måder, afhængigt af hvad man er til, og med alle de opskrifter på forskellige chokoladekager kan det være svært, at beslutte sig for hvad der er bedst. Jeg synes, at denne opskrift er et rigtig godt bud på en lækker kage, se den herunder.

Chokoladekage med kaffeglasur

Ca. 35 stk.

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 4 æg
  • 6 dl sukker
  • 9 dl hvedemel
  • 5 tsk bagepulver
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk kakao
  • 3 dl mælk

Glasur til chokoladekage

  • 125 g smør
  • 8 spsk kold kaffe
  • 7 dl flormelis
  • 1 spsk kakao
  • 4 tsk vaniljesukker

Pynt din chokoladekage med 3-4 spsk revet kokos

Sådan gør du

Sæt ovnen på 175 grader.

Smelt smørret. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland alle tørre ingredienser og rør dem i æggesnapsen sammen med det smeltede smør. Hæld mælken i og rør det hele til en jævn dej.

Hæld dejen i en bradepande, 30 x 40 cm, beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen i 30-35 min.

Tag kagen ud og lad den køle af.

Smelt smørret og rør kaffen i. Lad blandingen køle af og rør derefter flormelis, kakao og vaniljesukker i.

Rør, til glasuren er helt jævn, og fordel den over kagen med en paletkniv. Strø kokos over.

Når chokoladen er stivnet, er din chokoladekage klar til at blive skåret ud i stykker.

Server chokoladekagen sammen med en god kop kaffe.