Mig og maden

Lær at lave æggekage i ovn

Er du tosset med nem mad og elsker du æg? Så er det din heldige dag! Læs med her og få opskrifter på æggekage i ovn. 

Sundheds bølgen er forsat over os i Danmark, så hvorfor ikke lave ‘sundere’ og nem mad, der kan spises til aftensmad, men også sagtens kan spises til frokost? Den opskrift på æggekage i ovn jeg har fundet, er fundet på familiejournal.dk, og den kan ses herunder

Det skal du bruge (3 personer)

(15 min. + 45 min. i ovn)

  • 300 g bacon
  • 8 æg
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 2 tomater i tynde skiver
  • 1 bdt. purløg
  • Rugbrød

Hvordan laver man æggekage?

  • Læg baconskiverne i ét lag på en plade beklædt med bagepapir og steg dem i ovnen ved 225° i 15 min. Tag baconen ud og lad stykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Pisk æggene sammen med kartoffelmel, mælk, salt og peber og hæld blandingen i et smurt, ovnfast fad.
  • Bag den i ovnen ved 175° i 25 min., læg tomaterne på og giv den yderligere 5 min. Server med den sprøde bacon, klippet purløg og rugbrød.

Skriv et svar