Mig og maden

Skøn rabarbertrifli

Er du ikke helt i sommerstemning endnu? Så lav en rabarbertrifli! Denne dessert giver sommerfornemmelser, og den smager dejligt! Læs med og se hvordan du laver den lækre dessert her.

Trifli kan laves med lige præcis den frugt du ønsker, men intet slår en lækker rabarbertrifli. Desserten havde sin storhedstid til omkring 1960’erne, men den smager stadig lige så skønt! Og ikke nok med at den smager super skønt, så er den også enormt flot at se på! Jeg har fundet en opskrift på rabarbertrifli på femina.dk, som du kan se herunder.

Ingredienser (4 personer)

600 g rabarber i 2-4 cm lange stykker (evt. optøede)

300 g rørsukker

½ stang vanilje

Skal af 1 økologisk citron

5-6 spsk. flormelis

½ stang vanilje

2 tsk. stødt kardemomme

300 g mascarpone

2 dl piskefløde

50 g ristede mandler, hakkede

50 g mørk chokolade, i spåner eller hakket

Sådan gør du

Kom sukker, rabarber, kardemomme, vaniljekorn og -stang og i en kasserolle, og lad det simre i 10-15 minutter. Sæt din rabarbertrifli på køl, indtil den er helt afkølet. Rabarbertrifli kan sagtens laves dagen i forvejen. Pisk mascarpone med citronskal, flormelis og kornene af ½ stang vanilje. Pisk fløden til let skum, og vend den i din mascarponecreme. Anret din rabarbertrifli i 4 glas. Top med mascarponecreme, mandler og chokolade, og servér din rabarbertrifli med det samme.

Andre gode opskrifter

Trifli kan som sagt laves på mange måder, jeg har derfor fundet et par opskrifter på andre former for trifli. Den første jeg har fundet er en jordbær-rabarbertrifili, jeg har fundet den på hendesverden.dk og du kan se den lige her. På arla.dk har jeg fundet en trifli med sveskekompot, der også er værd at prøve. Se den her.

Billede: grongar